Gajdics Ottó felszólította K. Endrét, hogy tűnjön el, menjen haza Erdélybe, föl a hegyre, egy esztenába

POLITIKA
március 12., 16:14

Gajdics Ottó fideszes véleményvezér a Magyar Nemzetben felszólította a férfit, akit Novák Katalin kegyelmi döntéssel szabadon engedett, hogy hagyja el az országot.

Gajdics Ottó még a Magyar Idők főszerkesztőjeként az Echo TV-ben 2017-ben
photo_camera Gajdics Ottó még a Magyar Idők főszerkesztőjeként az Echo TV-ben 2017-ben Forrás: Echo Tv

Gajdics azzal kezdte, hogy ha valakit ártatlanul ítélnek el, akár még „kisebb súlyú törvénytelenségektől sem riad vissza, hogy bizonyítsa, azt a bűnt, amivel vádolják, nem követte el”, de azt biztosan nem teszi meg, hogy elköveti azt, „amiről épp el akarja hitetni, hogy soha nem csinálna olyat”.

„A róka sem könyörög a kakasnak, mondja azt a vadásznak, hogy a ravaszdi tulajdonképpen vegetariánus. K. Endre a kegyelmi ügy kedvezményezettje viszont úgy viselkedik, mint aki megtébolyodott”

– írta Gajdics, arra utalva, hogy K. Endre az RTL rejtett kamerás riportjában a vallomása megváltoztatására próbálta rávenni az egyik bicskei áldozatot, ami miatt a rendőrség nyomozást indított.

Gajdics szerint „K. Endre teljesen elveszítette a józan ítélőképességét, és/vagy nem a maga ura, nem saját akaratából cselekszik”. „Amikor ennyire érthetetlenül viselkedik valaki, fölmerül a kérdés, jött vagy küldték? Mindenesetre egyre inkább az az érzésem, nem közénk való” – írja.

Gajdicsot leginkább az zavarja, hogy „sem a pedofil igazgató áldozatai, de a magyar társadalom egésze sem nyer semmit azzal, ha K. Endre ámokfutása az ártatlanságának bizonyítására minden nap témát szolgáltat a dollármédia mocsokban dagonyázó propagandistáinak”. Már a február 11-i Sajtóklubban is sürgette, hogy a kegyelmi ügyet „a másik oldal” engedje el örökre:

link Forrás

A Hír TV műsorvezetője végül felszólítja K. Endrét, hogy hagyja el az országot:

„Ezért a leghatározottabban fejezzük ki azon akaratunkat, hogy a volt bicskei igazgatóhelyettes tűnjön el a magyar közéletből! Ilyen áron senkit nem érdekel, ártatlan vagy sem.

Kegyelmet kapott, éljen vele!

Még a botrány első napjaiban volt egy jó ötlete, nem kellett volna attól eltérnie. Menjen haza Erdélybe, menjen föl a hegyre egy esztenába, segítsen a juhászoknak, esténként pedig mélyedjen el saját gondolataiban, és keresse a választ, hogyan is jutott el idáig. Ha pár év múlva lesz valami hihető magyarázata, szívesen látjuk újra.”

Az esztena jelentése ideiglenes lakhely (szállás) és munkahely, a fejősjuhászattal kapcsolatos szállásgazdaság, elsősorban az a legelőterület, ahol az esztenaház áll. Ilyesmibe küldte el most Gajdics Ottó K. Endrét.