18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Saját unokája kutyáját ölte meg kegyetlenül egy szilvásváradi férfi, felfüggesztett börtönt kapott

belföld
március 13., 09:26

A bíróság egy évi, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a 76 éves vádlottat, akit különös kegyetlenséggel ölte meg unokája kutyáját, közölte a Hevesi megyei ügyészség. A férfi tavaly április 12-én okozott kínhalált a kutyának, miután az – már nem először – elszökött a családtagok által közösen lakott ingatlanból.

„Mikor sikerült megtalálni, majd hazavinni, a nagyapa úgy döntött, hogy elpusztítja a hároméves, Szibériai Husky fajtajellegű, hím ivarú ebet. Fogott ezért egy húsz centiméter hosszúságú 200-as szöget és azt az udvaron beleverte a kutya homlokába, amivel beszakította a koponyacsontot” – írja az ügyészség közleménye. A még élő, fájdalmasan nyüszítő állatot, annak gyötrelmeit tovább fokozva a közeli erdőben nyakig beásta a földbe.

Az elpusztult kutya fejét látta meg a fák között egy arra tévedt gombaszedő, így találtak rá a tetemre. A falubeliek ezután értesítették a rendőrséget és az állatorvost. A vádhatóság szerint az idős férfi azzal, hogy szöget vert a kutya fejébe, súlyos traumát okozott annak, „az ezt követő fájdalom és félelemérzet pedig különös szenvedéssel járt a kutya számára”.

A tettét beismerő és megbánást tanúsító idős elkövetőt a felfüggesztett börtön mellett kötelezték a bűnügyi költség megfizetésére. Emellett az ügyészség „a végzés ismeretében vizsgálja a terhelt állattartástól történő eltiltása iránti külön, polgári jogi kereset benyújtásának a lehetőségét”.