Kovács Ákos is megnézte a Petőfi-filmet, szerinte „EZ. EGY. FILM.”

KULTÚRA
március 17., 13:36

„Nem szeretem a kalandfilmeket. Nem bírom, ha egy filmben állandóan szól a zene” – írja Instagramján Kovács „ÁKOS” Ákos a Rákay féle Petőfi-filmről, majd hirtelen egy erős „de”-vel folytatva kifejti, hogy ő „még ennyi energiát, ennyi munkát, erőfeszítést sűrítő magyar filmet” nem látott.

photo_camera Fotó: Instagram/Kovács Ákos

„Elképesztő színészeink vannak: Berettyán Nándor tökéletesen érzi a szerepét, Horváth Lajos Ottó és Jászberényi Gábor játéka nemzetközi rangú, de a relatíve kisebb szerepekben is remekelnek: Lukács Sándor puszta jelenléte is zseniális” – írja a színészekről, majd a végére hagyja a Szendrey Júliát alakító Mosolygó Sárát, akinek az az érdeme, hogy Ákos „élemedett kora ellenére simán bele tudna szeretni”.

Szerinte „a statisztéria, a jelmez, a berendezés ledöbbentő, a kép világszínvonalú, a hang egész egyszerűen brutális. Szól, mint az állat!” Sőt, végül arra jut a filmelemzésben, hogy nem érdekli „a szarozás, a politikai frusztráció és a röhejes, pitiáner lepontozás az ájemdíbín”. „Szendrey Júliával együtt kérdezhetnénk a fanyalgóktól: »ti sosem álmodtok?«” – teszi fel a kérdést, majd megállapítja: „EZ. EGY. FILM.”