11 milliárdért konzultálhattak Rogánék a nemzeti szuverenitásról

POLITIKA
március 19., 16:24
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a parlamentben 2023 április 11-én
photo_camera Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a parlamentben 2023 április 11-én Fotó: Németh Dániel/444

Egy bruttó 30 milliárdos szerződéscsomagra bukkant a Magyar Hang a Közbeszerzési Értesítő keddi számában, amit a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal kötött meg.

A szerződés szerint több mint húsz állami szervezet kommunikációs feladatait bízták Balásy Gyula különböző cégeire.

A New Land Media és Lounge Design Kft. többek között rendőrség, a NAV és a Nemzeti Filmintézet számára is teljesít ügynökségi feladatokat – írja a Magyar Hang.

A lap négy olyan részmegállapodást talált, ami alapján „az Európa és a választópolgárok jövőjét illetve életét kiemelten érintő” döntésekkel kapcsolatos feladatokat bíznak a cégcsoportra, értékük összesen bruttó 21 milliárd forint.

Ennek egy jelentős részét tavaly november 10. és december 31. között kellett teljesíteni a Balásy-féle vállalatoknak, hozzávetőleg bruttó 10,9 milliárd forint értékben.

Balásy Gyula, a New Land és a Lounge-csoport tulajdonosa 2023 június 3-án
photo_camera Balásy Gyula, a New Land és a Lounge-csoport tulajdonosa 2023 június 3-án Fotó: Németh Dániel/444

A Magyar Hang szerint, mivel épp ekkora zajlott nemzeti konzultáció a szuverenitásról, ezek a tételek feltehetően annak a kampánynak a költségeit fedezik.

A megbízás szerint, a kreatív munkák mellett, országos és megyei lapokban, mozikban és közterületi reklámfelületeken kellett tolni a kormányzati üzeneteket. A Hang hozzáteszi, hogy a két Balásy-cél az idei év végéig is kötött egy bruttó 10 milliárdos szerződést.

A fenti tételek persze elvesznének abban a tartályban, ahova a Kabinetiroda az elmúlt kilenc évben becsatornázta a kommunikációs költségeket. A G7 legutóbbi összesítése szerint a Rogán-minisztérium felállása óta 1360 milliárd forintot költött ilyen célokra a kormány. (Magyar Hang)