450 000 forintos nyomravezetői díjjal keresik egy trafik kirablóját

belföld
március 20., 17:13

A Csongrád-Csanád megyei rendőrség tűzte ki a nettó 450 000 forintos nyomravezetői díjat annak, aki segít megtalálni azt a férfit, aki december 21-én kirabolt egy szegedi dohányboltot. A rendőrség tájékoztatása szerint a nagyjából 170 centi magas, átlagos testalkatú férfi, aki kapucnis pulóvert, világosbarna sapkát és az arcát eltakaró orvosi maszkot viselt, este hat körül rabolta ki a trafikot. A közlemény szerint „az eladóra egy lőfegyvernek látszó tárgyat fogott, majd a kassza tartalmát kipakoltatta, és elmenekült”.

A csaknem félmilliós díjat az kaphatja meg, aki „az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti”. A közleményben a rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy ha kell, „a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi”, illetve hogy a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A 450 000 forintos nyomravezetői díj elég soknak tűnik egy rablásért, de néhány hónapja volt már közlekedési baleset utáni félmilliós díjkitűzés is (Veszprém megyében). Tavaly november végén egyébként 168 bűnözőre volt érvényes díjkitűzés, volt, akire kétmillió forintos.