A Kormányzati Tájékoztatási Központ Rogánról, Schadlról és bosszúról szóló közleményben üzent Magyar Péternek

belföld
március 20., 17:33

Azután, hogy szerdai ügyészségi tanúkénti kihallgatásán Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férje többek között arról beszélt: Rogán Antal emberei ügyészségi iratokat manipuláltak a Völner-Schadl–ügyben, előbb Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, majd a Kormányzati Tájékoztatási Központ is reagált, szinte szóról szóra ugyanazt.

Kocsis az ATV-nek adott nyilatkozatot arról, hogy Magyart „elhagyta a felesége, elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit, és ezért bosszút akar állni”, és ami történt, azért a kormányt és annak egyes tagjait okolja. Azt is mondta, hogy amit Magyar csinál, „az végső soron csak üres locsogás-fecsegés”.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint – ez se a kormány honlapján, se az MTI-ben nem volt elérhető cikkünk megjelenésekor – „Varga Judit egykori férje a kormányon akar bosszút állni, amiért elhagyta a felesége és elveszítette kormányzati megbízásait”, de „állításai alaptalanok, és minden, amit mond, üres szóbeszéd”.

A KTK közleménye annyival több, mint Kocsis nyilatkozata, hogy arról is írnak:

„a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter már Jámbor András kérdésére is elmondta, hogy Schadl Györgyöt nem ismeri. Nem találkozott és nem is beszélt vele soha”.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ reakciója egyébként azért is figyelemre méltó, mert Magyar Péter februári színre lépése után Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke – tehát a kormányzati kommunikáció meghatározó szereplője – még azt mondta, hogy reménytelen helyzetben lévő ember kétségbeesett próbálkozásaival nem foglalkoznak.