Hadházy Magyarról: Hiteltelen, ha valaki azonnal önmagát nevezi meg ennek a rendszernek a lebontójaként

POLITIKA
március 20., 08:25

„Szerettem volna minél precízebben fogalmazni, és volt néhány dolog, amit át kellett gondolnom” – ezzel indokolja új videójának elején Hadházy Ákos, hogy miért nem posztolt napokig a Facebookon annak ellenére, hogy ott korábban napi rendszerességgel volt jelen. Az is hamar kiderül, hogy Magyar Péterről akart precízen fogalmazni és a korábbi igazságügyi miniszter korábbi férjéről alkotott véleményét kellett átgondolnia.

Hadházy Ákos
photo_camera Hadházy Ákos Fotó: botost/444.hu

A következőkre jutott:

  • Az elmúlt napokban szerinte kétségessé vált, hogy elérhető-e a tisztességes választások kiharcolása és egy hiteles, egységes ellenzéki erő létrejötte.
  • Szerinte Magyar rendezvényének a legfontosabb üzenete az az ígéret volt, hogy a jelenlegi hatalom leváltható a következő választáson, még akkor is, ha a választások feltételei a jelenlegiek maradnak. Hadházy szerint aki ilyet állít, az vagy hatalmasat téved, vagy „sajnos hazudik”.
  • „A jelek szerint – mondja – ellenzéki honfitársaink egy jelentős része számára még mindig vonzóbb az a remény, hogy csak egy, az eddigieknél esetleg alkalmasabb jelölt hiánya az akadálya a kormányváltásnak.” Szerinte ez hamis remény.
  • Saját gyengeségeiről is beszél és azt mondja, „fel kell tennem a kérdést, hogy szabad-e folytatnom a politizálást”.
  • Szerinte „az új, határozott, tiszta és hiteles ellenzéki jelzők mellé az egységes is elengedhetetlen”.
  • Hadházy azt mondja, a változás csak úgy érhető el, ha „Nem egy ember tűzi ki a zászlót, és várja, hogy mások csatlakozzanak hozzá, hanem több, komoly és hiteles szereplő indul el együtt az úton”.
  • Szerinte Magyar Péterre nem igaz, hogy kétséget kizáróan hiteles lenne.

„Magyar Péter egyike volt azoknak az – általam nem kedvelt – embereknek, akik a rendszertől nulla munkáért horribilis pénzeket bezsebelve nézték némán a demokrácia leépítését” – mondja.

  • Ennek indoklására több ügyre is emlékeztet Magyar Péter Diákhitel Központnál és az MBH Bankban betöltött korábbi pozíciói kapcsán.
  • Magyar Péter Hadházy szerint „a HVG cikkre adott meglepően arrogáns válasza alapján nem tudja, mi a különbség a szabad sajtó és a propaganda között”.

„Száradjon le a kezem, ha Orbán után még egyszer akár hittel, akár »befogott orral« olyan emberre szavazok, aki egyrészt életében nem tett le még semmi komolyat az asztalra a politikán kívül, másrészt azt kéri, hogy felejtsem el neki, mit mondott vagy mit tett korábban” – mondja a videó végén, amit itt lehet megtekinteni:

link Forrás