Bárándy Péter még nem látta Magyar Péter jövő keddre ígért bizonyítékait

belföld
március 21., 10:28

Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszter is ott volt Magyar Péterrel szerdán az ügyészségen, ahol Varga Judit volt igazságügyi miniszter volt férjét a Völner-Schadl–ügyben kérdezték, amiről olyan információkat közölt, amiket egy jövő heti, újabb tanúkénti kihallgatásán fog bizonyítékul szolgáló hangfelvételekkel is alátámasztani.

Bárándy a Klubrádiónak azt mondta, még nem látta Magyar jövő keddre ígért bizonyítékait, amik „valószínűleg hangfelvételek”, és amik „lehetnek értékes bizonyítékok”.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A Központi Nyomozó Főügyészség szerda délután négypontos sajtóközleményben reagált Magyar szavaira, erről Bárándy azt mondta, szerinte aki azt kiadta, nem ugyanott töltötte azt a négy órát, ahol ő.

„Nem erről volt szó” – mondta Bárándy, aki szerint Magyar Péter sok feltételezést feltárt, de három tényt is előadott, például hogy a kormányban dolgozó vagy ahhoz közeli személy (Magyar sajtótájékoztatója szerint Rogán Antal) a bűnügy irataiból eltüntette az őt kompromittáló adatokat – vagyis Magyar nem az ügyészségről állított ilyet. Bárándy elmondta, volt arról szó, hogy egy kormánytag (Magyar szerdai beszámolója szerint szintén Rogán) közvetlen emberének minősíthető Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar bukott elnöke. Ahogy arról is, hogy valaki (akit egyelőre nem nevezett meg) figyelmeztette Völner Pál volt miniszterhelyettest, hogy eljárás készül ellene és valószínűleg vizsgálódnak körülötte, tehát legyen óvatos. Ezek közül Bárándy szerint az első és a harmadik szabálytalanságra utal.

Bárándy úgy fogalmazott „én ezen az eseményen voltam ott, nem azon, ami az ügyészi közleményben van”.

Elmondta, hogy amikor elvállalták Magyar Péter jogi képviseletét, nem tudták, hogy ez a meghallgatás milyen tárgyban történik majd meg. Azt is elmondta, hogy teljesen függetlenül a meghallgatástól tehet feljelentést Magyar Péter azokban az ügyekben, amelyekről tudomása van.