Tíz évet kapott a férfi, aki elrabolta a barátnőjét és annak hatéves lányát

bűnügy
március 22., 08:26

2022-ben egy közösségi oldalon ismerkedett meg egy nővel az a férfi, aki nem sokkal később féltékenységi rohamot kapott, és ennek során késsel fenyegette, pénzt követelt tőle és elrabolta a nőt.

2022. augusztus 12-én a nő lakásában voltak – írja a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség közleménye –, amikor a férfi átment a közeli presszóba, ahol a barátnője egyik férfi ismerőse is italozott. Azonnal féltékeny lett rá, szóváltás alakult ki közöttük, ezért az ismerős, hogy elkerülje a vitát, távozott a presszóból. Később a vádlott meglátta az utcán a férfit, odament hozzá és ököllel megütötte, majd elvette a mobiltelefonját és a headsetjét. Ezután a nő házába visszatérve a vádlott bezárta az ajtót, majd órákon keresztül veszekedett és megöléssel fenyegette barátnőjét, valamint annak hatéves kislányát.

A késő esti órákig nem engedte sehova őket, akkor beleegyezett abba, hogy ha a nő hazaviszi és ad neki 50.000 forintot, akkor szabadon engedi őket. A vádlott magához vett egy kést, majd gépkocsival elindultak. Útközben kidobta a nő mobilját az ablakon, hogy ne tudjon segítséget kérni, majd tovább fenyegette és a követelt összeget 100.000 forintra emelte. A nő azonban a városba érve a bankautomata helyett a rendőrkapitányság épületéhez hajtott, ahol kiugrott a gyermekével együtt az autóból, és segítséget kért. A vádlott ekkor eldobta a nála lévő kést és elmenekült, de a rendőrök pár utcával arrébb elfogták. Mindezért most első fokon a Nyíregyházi Törvényszék emberrablás bűntette, kifosztás bűntette, valamint testi sértés bűntettének kísérlete miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért, az ügyészség pedig a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezett.

(A borítókép illusztráció: Ekaterina Bolovtsova / Pexels)