Nézők közé csapódott egy autó, négyen meghaltak az Esztergom-Nyerges Rallyn

baleset
március 24., 12:54

A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, nyolcan pedig megsérültek vasárnap délután a 11. Esztergom-Nyerges Rallyn, miután egy autó Lábatlan és Bajót között lesodródott az útról és a nézők közé hajtott, írja a police.hu

A baleset pontos körülményei egyelőre ismeretlenek, a versenyt leállították. A helyszínre nyolc mentőautó és négy mentőhelikopter érkezett. Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint a sérültek közül egy gyermek és egy felnőtt súlyos állapotban van.

photo_camera A nézők közé csapódott autót szállítják el a helyszínről Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

A formula.hu értesülései szerint a csibegyári lassítónál egy Rally2-es Skoda Fabia csapódott a nézők közé. Az autót ifj. Tóth János vezette, aki azonban csak névrokona a hétszeres magyar bajnok rallyversenyzőnek. Az rtl.hu által publikált videón látszik, hogy a jármű először megcsúszott, majd a nézők közé csapódott.

Répa Kata, a verseny sajtófőnöke a 444-nek azt mondta, a mentők és a rendőrök jelentésének elkészültéig nem nyilatkoznak a baleset részleteiről, mert szeretnének ügyelni rá, hogy csak korrekt és hivatalos tájékoztatást adjanak ki. „Nem szeretnénk beleállni abba a sorba, amit mások már elkövettek" - mondta Répa.

A baleset a bajóti elágazás után, a csibegyári lassító előtt történt (pirossal jelölve).
photo_camera A baleset a bajóti elágazás után, a csibegyári lassító előtt történt (pirossal jelölve). Forrás: Google Maps

Az elmúlt években több halálos baleset is történt magyarországi raliversenyeken. 2015 márciusában Szabó Attila navigátor vesztette életét az Eger Rallyn, 2022 októberében egy néző halt meg az Ózd Rallyn, 2023 augusztusában pedig Nemes Csaba vesztette életét a Veszprém Rallyn, miután autójával fának csapódott. Testvére, egyben navigátora, Nemes Richárd túlélte a balesetet.

Frissítés: cikkünk korábbi verziójában tévesen azt írtuk, hogy Szabó Attila 2019-ben szenvedett halálos balesetet.