Pert nyert a Forbes kiadója, újra leírhatják a Hell tulajdonosainak nevét

belföld
március 25., 08:57

A Forbes kiadója négy éve el volt tiltva attól, hogy a Hell Energy kapcsán megemlítse a tulajdonos Barabás család tagjainak nevét, az ügyben nemrég döntött a bíróság, nyert a kiadó – írja a Forbes.

Így már leírhatják, hogy a Hell Energy tulajdonosai Barabás Ernő és Barabás Zsolt. A Barabás család személyiségi jogok megsértése miatt indított pert, miután négy évvel ezelőtt megjelent a Forbes milliárdoslistája, rajta az 50 leggazdagabb magyarral. A Fővárosi Törvényszéken ideiglenes intézkedést kezdeményeztek, a bírósági döntés alapján a Forbes magazin januári számát, benne az 50 leggazdagabb magyar listájával, a kiadónak vissza kellett hívnia.

Az elmúlt négy évben bírósági döntés hiányában a Forbes egyetlen cikékben vagy listáján sem tüntethette fel a Hell Energy tulajdonosainak nevét, még úgy sem, hogy a tulajdonviszonnyal kapcsolatos adatok egyébként nyilvánosak, bárki számára elérhetőek az Igazságügyi Minisztérium honlapján, de még a cégcsoport Wikipedia-oldalán is szerepel a tulajdonosok neve.

A Forbest a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédjei, Hüttl Tivadar és Pető Márk képviselték.

2024.04.03. 13:20 - Frissítés: Az ítélet nem jogerős.