346 milliót kaphatott a Fradi a szurkolók kedvencéért, Tokmacért

foci
március 26., 07:35

Biztossá vált, amiről eddig még csak pletykákat és különféle értesüléseket lehetett olvasni: a szurkolók kedvenc játékosa, Tokmac Nguen a svéd élvonalban szereplő Djurgarden együtteséhez igazolt.

A Fradi oldalán hétfőn megjelent közlemény szerint „a norvég támadó összesen 215 mérkőzésen lépett pályára a Ferencváros színeiben, ebből 193 volt tétmérkőzés. Összesen 53-szor talált a kapuba, góljai közül hatot előkészületi összecsapásokon szerzett. A Ferencvárossal megnyerte a klub történetének 30. bajnoki címét, győztes gólt szerzett a Celtic elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn, de eredményes volt a Dinamo Kijev elleni 2-2-vel zárult hazai BL-meccsen is”.

A Transfermarkt adatbázisa szerint a 1,5 millió eurót (595 millió forint) érő játékos ebben a szezonban már partvonalon kívülre került, mindössze 12 meccsen lépett pályára, és azt már a téli átigazolási szezonban közölték, hogy több játékostól is megválnak, köztük Tokmactól is.

Megvált a közönségkedvenctől a Fradi
photo_camera Megvált a közönségkedvenctől a Fradi Fotó: Illyés Tibor/MTI

A játékos szerződése jövő nyáron járt volna le, ami azt jelenti, hogy a svéd Djurgardennek átigazolási díjat kellett fizetnie érte. Bár a Fradi nem közölt semmit sem ezzel kapcsolatban, a svéd sajtóban megjelent információk szerint

a Djurgarden 10 millió svéd koronánál, vagyis jelenlegi árfolyamon 346 millió forintnál nem fizetett többet a játékosért, akinek a fizetéséből is lejjebb kellett engednie az átigazolással. A svéd portálok szerint a Fradinál havonta több mint 500 ezer koronát, vagyis havi 17 millió forintnál is többet keresett.

Tokmac az új csapatának harmadik legértékesebb játékosa lett a Transfermarkt alapján, miközben a Fradinál az értéke szerint már csak a középmezőnybe tartozott, számos játékos nagyobb értéket képvisel a zöld-fehéreknél.