Polt lemondását követelte Magyar az ügyészség elé szervezett tüntetésen

  • Miután átadta azt a hangfelvételt az ügyészségnek, amin a volt feleségével, Varga Judit akkor igazságügyminiszterrel beszélgetnek a Völner-Schadl-ügyről, tüntetésre hívta a követőit Magyar Péter
  • A Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé szervezte a megmozdulást.
28 poszt
Időrend
március 26., 18:31

Magyar szerint nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Eddig leginkább Rogánra lőtt, emelete a tétet. Azt követelte, hogy a kormány tagja vállalják a jogi és politikai felelősséget, és távozzanak a hivatalukból. A tömeg skandálása: Orbán, takarodj!

március 26., 18:28

Orbán Viktor megtörte az egész napja tartó hallgatást

És posztolta a magyar válogatott Koszovó elleni barátságos felkészülési mérkőzéséről, hogy: „Hajrá, magyarok!” A fotón éppen Hornyák Zsolttal, a felcsúti Puskás Akadémia vezetőedzőjével beszélget.

link Forrás
március 26., 18:24

Április 6-a, 15 óra

Ekkor lesz a következő tüntetés a Kossuth téren, ahova Magyar több százezer embert vár. Azt mondta: „Követeljük, hogy adják vissza a magyar embereknek a választási lehetőséget,” hogy egy korrupt, romlott hatalmat bíznak meg a szolgálatukra, vagy olyant, aminek nincs jobb- és baloldal, csak a magyarok és a magyar nemzet.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Olyan erőt szeretne, ami megvesztegethetetlen, és aminek célja ugyanaz, mint a márciusi ifjaké, egy szabad, boldog, független, modern, szuverén, európai Magyarország felépítése.

március 26., 18:23

Magyar iránt továbbra is nagy a közösségi érdeklődés

40 ezren nézik az élő közvetítést a Facebookján, a Partizánt 50 ezren követték.

március 26., 18:21

Magyar arra kéri a megjelenteket, hogy álljanak ki azokért, akikért a hatalom nem

Hosszan sorolja, kikről van szó, a betegekről, akiknek az orvosai már külföldön dolgoznak, a távozó pedagógusokról, a gazdákért, akik alig tudnak megélni, miközben oligarcháké a földek nagy része, a tehetséges, de hatóságok által fenyegetett vállalkozókról, az ügyészekről és bírókról, akik politikai nyomás alatt kénytelenek dolgozni, a vidékiekről, akik a kormánypropagandából kénytelenek tájékozódni, álljanak ki a NATO- és EU-tagságért, az állami gondozottakért. És egy perc néma csendet kért azért a fiúért, akinek az öngyilkossága 2016-ban elindította a bicskei botrányt.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
március 26., 18:19

Egy perc néma csönd

A fiatalért, aki öngyilkos lett a bicskei gyermekotthonban átélt zaklatás miatt.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
március 26., 18:17

Magyar: Ma egy maffia kormányoz Magyarországon

„Arra hiába várunk, hogy maga Orbán ismeri be, hogyan került 3 milliárd közpénz a családjához”. Kevés dolog éri el az emberek ingerküszöbét, mert megszokták ezt a rendszert, ahol minden csoda 3 napig tart, ahol Polt ügyészsége asszisztál a korrupcióhoz, mondta Magyar, aki szerint ez ellen tenni kell.

március 26., 18:16

Azt tudjuk, mivel nem foglalkozik a miniszterelnök, de mégis mivel foglalkozik?

Magyar felidézte a 444 videóját, amiben szombaton megkérdeztük Orbánt Magyar állításairól, hogy Rogánék beavatkoztak az ügyészségi nyomozásban. A miniszterelnök válasza, miszerint tévésorozatokkal nem foglalkozik, Magyart nem elégítette ki. Azt mondta, hogy azt lehet tudni, mivel nem foglalkozik a miniszterelnök, hosszú felsorolás következett (jogállamiság, isztambuli egyezmény, nőügyek, reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásai, más ország belügyei, üzleti és cégügyek, szakmai fórumok és szervezetek állásfoglalásival, kegyelmi ügyekkel és a gyermekek védelmével stb.), de azt nem, hogy mivel foglalkozik. Miért nem szólal meg a most nyilvánosságra került botrányról - kérdezte Magyar, amire mondjon le, mondjon le, volt a tömeg válasza.

március 26., 18:11

„Én is éppen a fiaimmal lennék, most hoznám el őket az edzésről, de megkértem az édesanyjukat, hogy legyen velük”

Most nem Polt Péter a címzett. „Köszönöm, hogy sok ezren eljöttek és együtt tudunk kiállni és elmondani a hatalomnak, hogy elég volt” – ismételte meg Magyar, hozzátéve, hogy a világ és a magyar nemzet szeme van rajtuk. „Magyarországot gyakran hívják következmények nélküli országnak, soha semminek nincs következménye, soha semmilyen ügy nincs lezárva, soha nem lettek a valódi felelősök felősségre vonva. Ennek most véget vetünk.”

március 26., 18:02

Nem lehetett behajtani az autóval a Kossuth térre

Magyar elnézést kért a szervezési malőrért, a rendőrök azt mondták neki, hogy a gépjárművel nem lehetett behajtani a Kossuth térre. A beszéddel kicsit még várnak, hogy mindenki át tudjon érni a színpadhoz.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
március 26., 17:56

Egy gyors kör arról, hogy mi volt a pártok mai reakciója

Cseh Katalin (Momentum) levélben szólította fel az Európai Bizottságot, hogy az új bizonyítékok fényében vizsgálja felül a magyar igazságügyi rendszer, és benne az ügyészség működését, és kösse az uniós források kifizetését az Európai Ügyészséghez való csatlakozáshoz.

Jámbor András (Szikra) „a végrehajtási rendszer törvényességi átvilágítása és a Schadl-Völner-ügy kapcsán felmerült egyéb gyanús cselekmények kivizsgálása céljából felállítandó eseti bizottság létrehozásáról” címmel nyújtott be kedden határozati javaslatot.

Tordai Bence (Párbeszéd) csatlakozott Jámbor kezdeményezéséhez, valamint feljelentést tesz bűnpártolás, hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt, és ismételten indítványozzák az Országgyűlésben a családon belüli erőszak visszaszorítását célzó Isztambuli Egyezmény magyarországi ratifikálását.

Ungár Péter reakciójának egy részlete: „Nem a polgárok által naponta végigélt valóság számít már a politikai elitnek, hanem, hogy olyankor amikor érdemleges vádként elhangzik, hogy egy miniszter belenyúlt egy nyomozati anyagba, az ezt megfogalmazó emberről beszélnek, és nem cáfolják hitelt érdemlően az általa elmondottakat. Mindegy, igazuk is lehet arról, hogy milyen ember Magyar Péter, nem neki, hanem az őket bizalmukkal megtisztelő magyar választópolgároknak tartoznak arra a kérdésre válasszal, hogy hogyan nyúlhatott bele bármelyik miniszter egy nyomozati anyagba.”

Toroczkai László (Mi Hazánk): "A Magyar Péter által közzétett, nagyon rövid hangfelvétel nem az, amit ígért. Miniszterekről, maffiaállamról beszélt, de csak a felesége beszél a felvételen, aki máris elmondta, hogy nem is gondolta komolyan az egészet. Ezt az ügyészség nagyon könnyen le fogja söpörni, igaz foglalkoznia kell majd vele, de ennyi. A Schadl-ügyet már régóta ismertük, Magyar Péter új ügyet nem tárt fel. A hangfelvételen azonban elhangzik, hogy az ügyészség "független". Ez még visszalépés is, hiszen eddig közmegegyezés volt abban a tekintetben, hogy az ügyészséget a fideszes Polt Péter kézivezérléssel irányítja. Ez így még jól is jöhet a Fidesznek."

március 26., 17:54

Vértanúk terére mentek át

Úgy tűnik, nem a Kossuth téren lesz a beszéd, a tömeg Magyar vezetésével a Vértanúk tere fele halad, valószínűleg a fehér platós autót keresik, arról fog beszélni. Sokan nem értesültek a változásról és az eredeti helyszínen, a Kossuth téren maradtak.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A Vértanúk terén közben Nagy Ervin énekli a „Mi vagyunk a Grundot”.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444
március 26., 17:44

Magyar Péterék indulni akarnak az EP-választáson

Magyar Péter a tömeggel vonulva a Partizánnak adott rövid interjúban megerősítette, hogy indulni akarnak az EP-választáson, de az alapján, amit elmondott, még nem világos, hogyan. Azt, hogy azokkal, akikkel ezzel kapcsolatban tárgyalnak, mire jutnak, majd akkor fogják bejelenteni, ha Rogánék már nem tudják megakadályozni – mondta Magyar Péter. Azt is elárulta, hogy még nem tudja, kimenne-e Brüsszelbe, szerinte itthon nagyobb szükség van rá. Azt is elmondta, van még néhány hangfelvétele, de nem sok.