Meghalt egy férfi, miután bántalmazták egy tokaji idősotthonban

belföld
március 26., 10:29

Halált okozó testi sértés gyanúja miatt indult nyomozás egy tokaji idősotthonban történt bántalmazással kapcsolatban, írja a 24.hu. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy idén február 2-án mentő vitte kórházba a tokaji Szent Lázár Időskorúak Otthonának egyik lakóját, aki a lap Információi szerint egy bántalmazás során fejsérülést szenvedett.

Az OMSZ azt nem közölte, hogy az idős férfit melyik kórházba szállították, de a 24.hu szerint „az biztos, hogy a megsérült idős férfi a bántalmazást követően életét vesztette”. Arról nem kaptak felvilágosítást, hogy a bántalmazás és a férfi halála között mennyi idő telt el, de a rendőrség közölte: vizsgálják a sérülés és a későbbi halál bekövetkezte közötti összefüggést. A lap úgy tudja: az eset a demens betegeket ápoló osztályon történt, ahol egy bentlakó bántalmazta a későbbi áldozatot.

Az intézmény vezetője állítólag egy belső vizsgálatot lefolytatott, de sem az otthont fenntartó önkormányzat, sem ő nem árulta el, mi lett ennek az eredménye. Heckler Anna intézményvezető annyit mondott, hogy minden rendelkezésre álló információt átadtak a nyomozóhatóságoknak, míg a polgármester, Posta György úgy reagált: a rendőrségi vizsgálat lezárulta után szívesen adnak majd tájékoztatást.