Gulyás: Gerincműtéten estem át, újra kellett tanulnom járni

POLITIKA
március 28., 13:24

„Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten estem át, amely az előző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt. A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni,” - mondta Gulyás Gergely a Mandinernek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette: a beavatkozást a Gerincklinikán végezték, ugyanolyan szobában feküdt, mint a többi beteg. Arra a kérdésre, hogy hogy van, azt válaszolta, hogy

„ha a két hónappal ezelőtti állapotomhoz viszonyítok, akkor rosszul, ha a műtét utáni helyzethez és időbeli várakozásokhoz, akkor remekül. Minden fájdalmam megszűnt, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de tudok járni. Minden jel és orvosi előrejelzés szerint semmilyen maradandó hatása nem lesz a beavatkozásnak.”

Munkájához ezen a héten tért vissza, tervei szerint húsvét után már részt vesz a kabinet- és kormányüléseken is, illetve a kormányinfók is folytatódnak. Azt a felvetést, hogy Magyar Péter és korábbi barátságuk miatt kerüli a nyilvánosságot, Gulyás kijelentette:

„A rosszindulat is része a közéletnek, de legalább betegség esetén érdemes lenne félretenni, főleg ha a vádak ellentmondanak a tényeknek. A legutóbbi kormányinfón e tragikus szappanoperával kapcsolatosan tucatnyi kérdésre válaszoltam – közvetlenül egy infúzió és egy gerincinjekció után, amikor a fájdalom miatt valóban jó okom lett volna kerülni a nyilvánosságot.”

photo_camera Fotó: Magyarország Kormánya/FB

Elmondása szerint Magyarral az utóbbi hetekben nem beszélt, fenyegető SMS-t sem kapott tőle. Szerinte a Magyar-ügy lényege az, hogy

„épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését és nem tárja azt a nyilvánosság elé. Aki ilyet tesz, az minden tisztességes embernek politikai hovatartozásra való tekintet nélkül nemkívánatos személy kell, hogy legyen.”