Robbanás volt egy lágymányosi társasházban, egy ember meghalt, statikus vizsgálja, hogy az épület egyáltalán lakható maradt-e

baleset
március 29., 08:14

Halálos robbanás történt hajnalban egy XI. kerületi társasházban. Hat járművel húsz tűzoltó vonult a helyszínre - írta a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

A Kruspér utcai épület egyik harmadik emeleti, húsz négyzetméteres lakásában volt robbanás, ami kidöntött egy falat, így az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is. Mindkét lakás teljes terjedelmében égett.

A tűzoltók az egyik lakásban a romok átkutatása közben egy mozgásában korlátozott idős nő holttestét találták meg. A tűzben két másik ember is megsérült, őket kórházba szállították.

link Forrás

Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a katasztrófavédelem melegedőbuszt kért a helyszínre. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató leválasztotta a hálózatról. A társasházat statikus fogja megvizsgálni, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeit vizsgálják.