Az ikertestvérének adta ki magát a bűnöző, de az orrán lévő anyajegy lebuktatta

bűnügy
április 04., 12:33

Egy ikerpár egyik tagja az utóbbi időben több bűncselekményt követett el Esztergom környékén. Hogy elkerülje a felelősségre vonást, a testvére adatait használta, de a rendőrök tudták, hogy mi különbözteti meg a két embert.

L. Ferenc január 22-én 18 óra körül egy esztergomi házból ellopott egy táskát, amiben a sértett és két másik ember bankkártyája is benne volt. A tettes alig egy óra múlva az egyik kártyával több mint 20 ezer forintért vásárolt. Kiderült az is, hogy még ezen a napon kora délután és március 29-én is szabálysértést követett el, ezért a rendőrök helyszíni bírságot szabtak ki.

Hogy a büntetést elkerülje, olyan okmányt adott át, amit tavaly az ikertestvére nevére készíttetett. Szándékosan ezeket az okmányokat adta át, a nyomtatványokat is az ő nevében írta alá.

A férfit végül az orrán lévő anyajegy buktatta le. A rendőrök L. Ferencet felismerték, előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az Esztergomi Rendőrkapitányságon lopás, közokirat-hamisítás és csalás miatt indult büntetőeljárás.

A tökéletes trükk (2006)
photo_camera A tökéletes trükk (2006)

A gyanúsított már nem volt ismeretlen az esztergomi rendőrök előtt. Korábban indult ellene eljárás kifosztás, lopás, zaklatás, hatóság félrevezetése, hamis vád és kábítószer-birtoklás miatt is. A rendőrség a kihallgatása után őrizetbe vette, a bíróság elrendelte a letartóztatását. (police.hu)