Feloszlott Vácon a Mi Hazánk szervezete

POLITIKA
április 04., 09:23

„Ezúton erősítem meg a hírt, hogy az elmúlt héten 15 váci bajtársammal kiléptünk a Mi Hazánk Mozgalomból, miután az országos elnökség egy újraszervezési határozatban minden váci tagot megfosztott a szervezeti tagságától és tisztségétől.” Ezt írja a Vác.hu-hoz eljutatott közleményében Csereklye Krisztina, a Mi Hazánk Mozgalom váci szervezetének korábbi elnöke. Csereklye szerint bizalmi válság, valamint a „radikális, bajtársi szemléletükkel összeegyeztethetetlen körülmények és döntések sorozata” vezetett ide.

A Mi Hazánk egy hete azt írta a Facebook-oldalán, hogy a váci szervezetet feloszlatták. Csereklye néhány hete még azzal büszkélkedett, hogy húszfős aktív tagságával a váci szervezet a párt egyik legnépesebb szervezete, és ő maga leadta az induló jelöltjeik listáját a központ felé.

link Forrás

A közlemény szerint a „váci szervezet törzsállományának távozását követően nem maradt olyan személy, aki hatékonyan fel tudná vállalni a polgármesteri-, illetve képviselő-jelölti indulást, így a jelen helyzet alapján a Duna bal partvonalán, a szobi határtól Budapestig, egyetlen városban sem indul jelölt a Mi Hazánk színeiben az önkormányzati választásokon”. Viszont a távozó tizenhat mihazánkos a jövőben is tervez váci közéleti munkát végezni.

(via Telex)