Gyurcsány felébredt, és visszaszólt Magyar Péternek: Vannak, akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét

belföld
április 07., 07:45

A szombati tömegtüntetésen a DK elnökét is megtalálta Magyar Péter. Egyrészt lejátszottak egy, a szicíliai maffiáról szóló Polip című sorozat zenéjére összevágott videót, melyben Rogán Antal, Orbán Viktor, Schadl György mellett Gyurcsány Ferenc feje is megjelent. Másrészt a beszédében megemlítette az Orbán-Gyurcsány párost, mondván, ők ketten magyart a magyar ellenségévé tették, továbbá Gyurcsányt a NER pillérének és biztosítékának nevezte.

A megszólított – aki a legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként néhány hónapja a kormánylappá silányított Indexben tette közzé legújabb politikai programját – nem kapkodta el a választ, vasárnap kilenc körül posztolt a Facebookra. A szövegben meg sem említi Magyar nevét, csak kisebb odaszúrásokból, utalásokból lehet tudni, hogy ez a szombaton elhangzottakra érkezett reakció.

A korábbi lírai, szabadverses hangvételűtől eltérő, tömör, felsorolásszerű posztban többek között arról ír, hogy vannak, akik „egy percre se alkudtak meg” Orbánnal, és gyalázatnak tekintik a kormányzását, hogy vannak, akik „mindig elutasították a Fidesz korlátlan uralmi törekvéseit” és „akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét, soha nem szavaztak a Fideszre”. Arról is ír, hogy vannak, akik „nem dobják oda meggyőződésüket a pillanat ígéretéért”.

Ezek közé az „akik” közé sorolja természetesen magát is.

Aminek a fényében az a mondatrésze, miszerint „vannak, akik az Orbánnal szembenálló ellenzék teljeskörű együttműködését és nem megosztását, pláne nem leváltását sürgetik”, némileg pikánsan hat, belegondolva, hogy az ellenzéki térfélen milyen mozgásai voltak a DK-nak, gondoljunk csak például a győri vagy – a visszalépések előtt – miskolci polgármesterjelölt-állítás körüli villongásokra.

A teljes Gyurcsány-bejegyzés az ínyencek kedvéért:

link Forrás