17 év fegyházra ítéltek egy férfit, aki a Hős utcában legalább 52 sérülést okozva agyonverte az élettársát

bűnügy
április 08., 14:08

A Fővárosi Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 17 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki úgy megverte az élettársát a Hős utcai lakásukban, hogy a nő a helyszínen meghalt.

Lakások a Hős utcában 2017 októberében.
photo_camera Lakások a Hős utcában 2017 októberében. Illusztráció: Botos Tamás/444

Az ítélet szerint a kábítószer-élvező életmódot folytató terhelt és a sértett élettársi kapcsolatban élt egymással. A vádlott rendszeresen veszekedett a nővel, akit esetenként meg is vert. 2021. július 29-én kora hajnalban a terhelt ököllel és egy, a nyomozás során ismeretlenül maradt eszközzel a sértettet kitartóan és testszerte ütlegelte, legalább 52 sérülést okozva neki.

A férfi a történtek után – az életveszélyes koponya- és hasi sérüléseket szenvedett sértettet hátrahagyva – távozott a lakásból, ahová csak egy nap múlva tért vissza. A vádlott már csak akkor fordult a szomszédokhoz segítségért, amikor a nő egyik ismerősének gyerekei megjelentek a lakásnál. Az időközben értesített mentők már csak a nő halálának beálltát tudták megállapítani.

A bíróság a terhelt kétséget kizáró bűnösségét – a vádlott tagadásával szemben – a kamerafelvételek, a tárgyi bizonyítékok, a szemlefotók és jegyzőkönyvek, tanúvallomások és a szakértői vélemények alapján állapította meg.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a terhelt antiszociális személyiségzavarát, míg súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott kábítószer-fogyasztó életmódját, hogy tettét többszörösen büntetett előéletűként, visszaesőként és hozzátartozó ellen követte el.

Az ítélet nem jogerős, mivel azzal szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője felmentésért jelentett be fellebbezést. A bíróság a terhelt letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta. (MTI)