A vizsgálat szerint senki sem hibás a kórházból kétszer hazaküldött nagyecsedi lány halálában

Egészségügy
április 08., 16:49

Egy 13 éves nagyecsedi lány januárban tüdőgyulladásban halt meg, nem sokkal azután, hogy az orvosok kétszer is hazaküldték. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata szerint senki sem hibázott - írta meg az rtl.hu.

A szülők először a háziorvoshoz fordultak, miután lányuknak fájt a torka, és lázzal, hányingerrel küzdött. A háziorvos otthoni kúrálást írt elő, másnap azonban már 39 fokos láza volt a lánynak. Ekkor az apa elmondása szerint a háziorvos azt mondta, hogy ő nem Jézus, egy nap alatt nem tudja meggyógyítani a beteget.

A lánynak estére már a mellkasa is megfájdult, ekkor vitték el a mátészalkai orvosi ügyeletre. Ott vírusfertőzést állapítottak meg, majd hazaküldték a lányt, aki három órával később már vért hányt. Ekkor a mátészalkai gyermeksürgősségire szállították a szülei, onnan pedig a nyíregyházi kórházba került. Nem sokkal azután, hogy tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, a lány légzése leállt.

A vizsgálati dokumentumok szerint a lány halálát az influenzavírus egyik szövődménye okozta. Az ügyben nyomoz a rendőrség, a szülők ennek az eredményét várják.