Ez a hidegfront nem fog kifogni az áprilisi nyáron

időjárás
április 08., 06:08

Hétfőn és kedden még nyári meleg lesz, szerdán jön egy kis hidegfront, de továbbra is szokatlanul nyárias marad az időjárás.

Az idokep.hu előrejelzése szerint hétfőn napos-fátyolfelhős, száraz, kimondottan nyárias időben lesz részünk. Többfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalra északkeleten pára- és ködfoltok képződhetnek. Délutánra 23 és 28 fok közé melegszik a levegő.

Kedden is marad a napos-fátyolfelhős, nyarat idéző időjárás. A délies szelet többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik. Hajnalban 8 és 15 fok közötti minimumokat mérhetünk, majd délután 23-29 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán is sok fátyolfelhő szűrheti a napsütést. Délután egy hidegfront érinti hazánkat, melynek hatására többfelé megerősödik, a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Jelentős csapadék azonban nem érkezik, néhol északon fordulhat elő zápor. Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a nyugati és a keleti tájak között. Délután a Dunántúlon 14-20, a Dunától keletre 21-27 fokra van kilátás.

Csütörtökre és péntekre napos, száraz idő körvonalazódik. Az északias szél mindkét napon többfelé megélénkülhet. Hajnalonként 7-13 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 20 és 26 fok között alakulhat.