Megvan Magyar Péter pártja, már ezen a héten nyilvántartásba vehetik a Tiszát

POLITIKA
április 10., 14:28

Magyar Péter szerdán kérte a Nemzeti Választási Bizottságnál, hogy vegyék nyilvántartásba a pártját. „Ezzel a párttal indulunk a 2024. június 9-ei európai parlamenti és az önkormányzati választáson” – írta az oldalán, de a párt nevét csak a regisztráció jogerőssé válása után akarta nyilvánosságra hozni. Azonban az NVB oldalán megjelent kérelemből kiderült, hogy

a nevük TISZA – Tisztelet és Szabadság Párt lesz.

Magyar később megerősítette, hogy valóban ezzel a formációval indul. A párt a szerdai közgyűlésén az egyik alelnökévé választotta Magyar Pétert. A pártot egyébként Szabó Attila 2021-ben jegyezte be Egerben.

Magyar eddig csak az EP-választáson való indulást emlegette, ugyanakkor a szombati tüntetésen feltűnt mellette Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János, ami már arra utalt, hogy önkormányzati jelöltjeik is lehetnek.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Az NVB következő ülését csütörtök délután tartják, ekkor akár dönthetnek Magyar pártjáról is. „Lássuk meg, mennyire fél a hatalom, és hogy megpróbálják-e adminisztratív eszközökkel megakadályozni az indulásunkat. A június 9-ei választás mérföldkő lesz. Ha összefogunk és összekapaszkodunk, akkor semmi és senki nem akadályozhatja meg, hogy visszavegyük a hazánkat” – írta Magyar.