Szociálisan érzéketlen közleményben reagált az NKE a józsefvárosi bérlakások államosítására

belföld
április 10., 08:42

A józsefvárosi önkormányzatot elfelejtették arról értesíteni, hogy kétszáz kerületi önkormányzati bérlakást államosítana a kormány a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) új tanárképző intézményének részére, derült ki Pikó András kedd esti sajtótájékoztatóján. A VIII. kerületi polgármester szerint a döntés szegényellenes, vállalhatatlan és kegyetlen. Az önkormányzatnak ugyanis nincs annyi szabad bérlakása, hogy az előírt 180 napos határidővel ezeket az embereket elhelyezze.

Az ügyben közleményt adott ki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A bontásra szánt ingatlanokról annyit írnak, hogy „elhanyagolt, bántó tájsebként vannak jelen Budapest szívében”, az ott élő több száz ember sorsára egy szót sem vesztegetnek.

józsefváros államosítás nke pikó
photo_camera Az érintett terület

Ehelyett hosszan ecsetelik, hogy mi mindent nyert a környék a Ludovika Campus évek óta tartó fejlesztésével: sportolási és pihenési lehetőséget az Orczy-kertben, uszodát, közösségi teret.

Azt írják, hogy a Nemeskürty István Tanárképző Kar lesz a bontásra szánt ingatlanok helyén, tantermek, irodák, kollégiumi férőhelyek.

A józsefvárosi képviselő-testület szeptemberben fogadta el a DIÓ2030 néven futó, a rossz hírű Diószegi Sámuel utca 18-28. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületek fejlesztéséről szóló projektet, amelyben egyebek mellett két épület összevonásával és felújításával létrejövő modern társasház létrehozása, a rossz állapotú ingatlanok bontása, felújítása, valamint új játszótér és sétány kialakítása is szerepelt.