Magyar Péter az ügynökakták megnyitását ígéri

POLITIKA
április 11., 07:07

Magyar Péter öt pontban üzent Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek a csütörtök délelőtti kormányinfó előtt.

Legfontosabb pontja az ötödik, amiben azt ígéri, hogy kormányra kerülése esetén megnyitja az ügynökaktákat. Azt írja, nem véletlenül adós 34 éve ezzel a lépéssel a politikai elit. Szerinte emiatt nem derülhetett ki, kik lopták szét az országot 1990 körül, és hogyan jött létre az országot mai napig uraló szűk hatalmi elit.

Magyar Péter hat nap alatt meggondolta magát
photo_camera Magyar Péter Fotó: Bankó Gábor/444

Magyar emellett tagadja a kormánypropaganda vádjait, miszerint háborúpárti és baloldali lenne, valamint támogatná az illegális migrációt.

Azt írja, nem támogatja, hogy Magyarországon keresztül fegyvereket szállítsanak Ukrajnába. Ha pedig ő baloldali, akkor „Orbán Viktor egy tőről metszett szocialista, egyben államkapitalista". Magyar szerint ehhez elég csak megnézni elmúlt 14 éves kormányzását.

Magyar azt is írja, hogy a kormány az első negyedévben elérte az éves költségvetési hiánycélt. Ezért felszólítja Gulyásékat, hogy adjanak számot, milyen brutális megszorításokra készülnek a júniusi választások után.

Február 16-a után ma tartanak először kormányinfót. A 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatón Gulyás mellett részt vesz Varga Mihály pénzügyminiszter és Nagy István agrárminiszter is. Emellett debütál az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter.

Kiemelt videóink