Reagált az ügyészség Gulyás kritikájára: szabályosan kezelték a Schadl-Völner ügy lehallgatási anyagait

POLITIKA
április 12., 09:18

Törvényesen – a büntetőeljárás és az adatvédelem szabályait betartva – jártak el a Schadl-Völner ügy lehallgatási anyagainak kezelése során, reagálta a Központi Nyomozó Főügyészség, miután a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely kritizálta az ügyészség munkáját. A hvg kérdésére válaszolva beszélt arról a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy szerinte

„rossz, téves és személységi jogot sértő szakmai gyakorlat” az ügyészség részéről, hogy a nyomozati anyagba bekerülnek olyan, titkos adatszerzéssel szerzett információk, amiknek semmi közük a vádhoz, annak nem képezik részét.

A Telex hozta korábban nyilvánosságra azt a Schadl György és az Országos Bírósági Hivatal elnöke, Senyei György Barna közötti telefonbeszélgetést, amiben a lap munkáját minősítik.

link Forrás

Az ügyészség szerint nem hibáztak abban, hogy a Végrehajtói Kamara volt elnöke és az OBH elnöke közötti beszélgetés széles körben elterjedt annak ellenére, hogy az nem tárgya a vádnak.

Az ügyben indítványozott letartóztatás során a nyomozati iratok az említett beszélgetést is tartalmazva kerültek a nyomozási bíró elé, abból a célból, hogy dönteni tudjon a megalapozott gyanú és a letartóztatás feltételeinek meglétéről,

- a bíró mellett a gyanúsított és védője ismerte csak a leiratot, magyarázza az ügyészség. Hozzáteszik:

„Személyiségi jogsértést az követett el, aki az így hozzá került adatokat a nyilvánosság elé tárta.”