Magyar Péter mégis kész vitázni Deutsch Tamással, akit „drogos, közpénzfaló bohócnak” tartott nemrég

POLITIKA
április 13., 15:22

„Bármikor kész vagyok a TISZA Párt nevében leülni Deutsch Tamással és Dobrev Klárával a köztelevízió élő adásában megvitatni a fenti kérdéseket" – írta ugyanis Magyar Péter a Facebook-oldalán szombaton délután. A bejegyzésében egyúttal tudomásul veszi Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc gyávaságát is, minek után egyikőjük sem hajlandó vitázni vele. „Tudomásul veszem, hogy nem akarnak számot adni arról, hogy miként tették Magyarországot 20 év alatt az Unió legkorruptabb és második legszegényebb országává. Tudomásul veszem, hogy egyikük se mer beszélni az egészségügy és az oktatás siralmas állapotáról és az ország előtt tornyosuló valódi problémák tömkelegéről” – fogalmaz Magyar. Hozzátette: továbbra is várja Orbán Viktortól, hogy bocsánatot kérjen a bicskei áldozatoktól.

Magyar Péter hat nap alatt meggondolta magát
photo_camera Magyar Péter hat nap alatt meggondolta magát Fotó: Bankó Gábor/444

Magyar Péter még hat nappal ezelőtt a Facebook-oldalán hívta hármas élő vitára Gyurcsány Ferencet és Orbán Viktort azok után, hogy az előző napi tüntetésen a beszédében szinte ugyanazzal a lendülettel korholta mindkettőjüket, szerinte ugyanis 20 éve az ő „párosuk” tartja fenn mesterségesen a vidéki-városi, jobboldali-baloldali szembenállást.

Míg Orbán Viktor részéről nem érkezett reakció a felhívásra, Gyurcsány gyorsan lepattintotta Magyar Péter. A DK Sajtóiroda közölte, hogy ha Magyar vitakezdeményezése az európai parlamenti választásokra vonatkozik, akkor Dobrev Klára áll rendelkezésre mint a párt listavezetője. Ha viszont egy polgármester-jelölti vitáról lenne szó, akkor bármelyik polgármester-jelöltükkel vitázhat. Magyar ezt úgy értékelte, hogy „Gyurcsány kifarolt”.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője szintén a Facebook-oldalán üzente meg, hogy ő leülne vitázni Magyarral: „Május 3-án ér véget az európai parlamenti választásokon induló pártok listaállítása. Ezután minden háborúpárti és dollárbaloldali listavezetővel kész vagyok vitázni. Diktafonnal és nadrágszíjjal is lehet jönni. Ennyi.”

Magyar Péter ekkor még kommentben pattintotta le, mondván „A drogos, közpénzfaló bohócokat se Budapesten se Brüsszelben nem veszik komolyan. Ezért aztán sem beszélgetni sem vitatkozni nem érdemes velük. Ennyi”