Magyar Péter abban a megyében kezdi az országjárást, ahol Novák Katalin államfőként utoljára járt

belföld
április 14., 13:48

Országjárásba kezd Magyar Péter, hétfőtől szerdáig először Békés megyében lesznek majd programjai. Hogy hol és mik, azt még nem tette közzé, a Facebookján csak annyit írt, hogy a legnagyobb és a legkisebb településekre is elmegy, és hogy hamarosan jelentkezik a részletekkel.

Frissítés: Mégsem hétfőtől szerdáig, hanem szerdától jár Békésben Magyar Péter. Vasárnap délután, cikkünk megjelenése után órákkal ezt posztolta: „Korrekció. A TISZA Párt és Talpra Magyarok Közössége országjáró túrája április 17-én kezdődik Békés megyében.”

A választás azért is érdekes, mert Békés volt az a megye, ahol januárban Novák Katalin megkezdte az erre az évre tervezett vármegyelátogatás-sorozatát, amiről azóta már tudjuk, hogy az utolsó vidéki programja volt államfőként. Az elnök akkor Gyulán, Békéscsabán, Orosházán, egy Kondoros közelében lévő tanyán, valamint Örménykút, Okány és Mezőhegyes településeken járt.

A megyében egyébként kifejezett erős a Fidesz, 2022-ben 48-57 százalékos eredménnyel nyerték az egyéni jelöltjeik a parlamenti mandátumot. A 2019-es önkormányzati választáson a párt megyei listája 53,11 százalékot kapott, a pártszínekben megválasztott polgármesterek túlnyomó többsége fideszes, bár az öt évvel ezelőtti választáson néhány kisebb helyen a független jelöltek legyőzték a korábbi fideszes polgármestereket, de volt olyan település is, ahol a Mindenki Magyarországa pártjelöltje nyert.

Békés megye után Magyar Budapestet és Pest megyét, majd április 20-tól Baranya megyét veszi célba, derül ki a bejegyzéséből.