Kifejezetten nők lehettek a célpontjai az ausztrál késelőnek

külföld
április 15., 05:09

Az ausztrál rendőrség szerint kifejezetten nők lehettek a célpontjai a késelőnek, aki egy bevásárlóközpontban szúrt le több embert Sydney-ben szombaton.

A 40 éves Joel Cauchi hat halálos áldozata közül öt volt nő, de a férfi egy csecsemőt is megsebesített. Az egyetlen férfi, akit a támadó megölt egy biztonsági őr volt, aki megpróbált közbelépni. Egyébként ő egy pakisztáni menekült volt, aki csak rövid ideig tervezett Ausztráliában tartózkodni.

„A videók magukért beszélnek, nem? Nyilvánvaló számomra, nyilvánvaló a nyomozóknak, hogy a támadó nőkre fókuszált, miközben a férfiakat kikerülte” - mondta egy rendőrbiztos. Hozzátette, hogy egyelőre még nem tudják, mi lehetett a férfi pontos indítéka, de kikérdezik az ismerőseit, hogy pontosabb képet kapjanak.

A hatóságok korábban azt közölték, hogy a támadásnak valószínűleg Cauchi mentális állapotához lehet köze, akit 17 éves korában diagnosztizáltak mentális betegséggel. A férfi már korábban is a rendőrség látókörébe került, de sosem tartóztatták le.

Négy sérültet azóta hazaengedtek a kórházból. További nyolc embert még mindig kórházban ápolnak, van, akinek súlyos az állapota. (BBC)