Nagyon gyorsan lezavarta a kampánynyitót Orbán

április 19., 13:42

Brüsszel felől veszély fenyeget

Orbán szerint van egy kis bökkenő: Brüsszel felől veszély fenyeget. Hanyatlik, recseg-ropog az az Európa, amelyet úgy szerettünk, és amely iránt a kommunizmus alatt vágyakoztunk, mondta Orbán. „Ne kerteljünk: Brüsszelben baj van, nagy baj.”

A zöld átálllás katasztrófa, a gazdaság hanyatlik, az ukrán gabona tönkreteszi a mezőgazdaságot, a gyerekeket pedig át akarják nevelni és genderaktivisták kezére akarják adni, sorolta Orbán.

Mit lehet tenni? Orbán magyaráz: aki rosszul teljesít, és bajba sodorja a választókat, egy dolgot tehet: „veszed a kalapot és távozol. A brüsszeli vezetésnek mennie kell.” Ez magától nem fog megtörténi, ezért Orbánéknak kell megcsinálnia. Szerinte el kell foglalni Brüsszelt, félre kell tolni a bürokratákat, és kézbe kell venni a dolgokat.

A héten elindította a kampányt, és be is tiltották, utalt Orbán a betiltott konzervatív dzsemborira. Idézi a tiltás érvelését, miszerint a rendezvényt nem lehetett megtartani, mert az esemény célja, hogy egybegyűjtse a konzervatív politikusokat, akadémikusokat. A konzervativizmus múltja és jövője pedig kötődik a nemzet eszményéhez és a nemzeti függetlenség elvéhez. Ennél Orbán szerint csak az ügy végleges rendezése botrányosabb. A fellebbezésüket elmondása szerint két bíró dobta vissza, majd a harmadik bíró a belga miniszterelnök posztja után ugyanarra a fellebbezést elfogadta.