Többségében gyerekek haltak meg az éjszakai izraeli támadásokban Rafahban

külföld
április 21., 14:00

Az éjszakai izraeli támadásokban 22-en, köztük 18 gyerek veszítette életét a gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában az egészségügyi tisztviselők jelentése szerint. Az AP hírügynökség kórházi feljegyzésekre hivatkozva azt írta, az első csapás során egy férfi, a terhes felesége és 3 éves gyermekük veszítette életét; a baba életét sikerült megmenteniük az orvosoknak. A második csapás 13 gyereket és két nőt ölt meg.

photo_camera Fotó: ABED RAHIM KHATIB/Anadolu via AFP

A tavaly októberben elkezdődött háború során rengeteg palesztin Rafahban keresett menedéket, ahol a becslések szerint a 2,3 milliós lakosság már több mint fele lehet. A jelentések szerint az izraeli hadsereg további tüzérséget és páncélozott harci járműveket telepített a Gázai övezet peremére, ami egy készülődő szárazföldi offenzívára utalhat. Ennek lehetőségéről már régóta beszél a miniszterelnök, Benjamin Netanhaju.

A gázai egészségügyi minisztérium jelentése szerint a háborúban 34 097 palesztin halt meg, és 76 980 a sérültek száma. Állításuk szerint a legtöbb áldozat nő vagy gyerek, és felhívják a figyelmet, hogy a számok valószínűleg jóval magasabbak ennél, hiszen sok holttest feküdhet még az épületromok között.