A Fidesz Pusztaszabolcson a korábbi alpolgármestert indítja, aki naplóval ütött meg egy ötödikes diákot

POLITIKA
április 22., 05:09

Tüke László korábbi alpolgármestert, a József Attila Általános Iskola igazgatóhelyettesét indítja Pusztaszabolcson a Fidesz a júliusi önkormányzati választáson. Tüke önkormányzati képviselő is, de ő volt az, aki 2019-ben írásos figyelmeztetést kapott a tankerületi központtól, mert az iskolai nagyszünetben naplóval megütött egy ötödikes diákot.

Tüke László és Kövér László
photo_camera Tüke László és Kövér László Fotó: Tüke László/Facebook

A jegyzőkönyvekből az derült ki, hogy a nagyszünetben két osztálytárs, egy fiú és egy lány között konfliktus alakult ki. Erről értesítették az osztályfőnök Tüke Lászlót, aki berontott a kémiaterembe, egy padot tolt a terem ajtaja elé, felugrott rá, kirántotta konnektorostul az iskolarádió hangszóróját, majd ordibálni kezdett a gyerekekkel, és fejbe vágta az egyiküket a naplóval. Ezt Tüke is elismerte az általa is aláírt jegyzőkönyvben.

A szülők ugyan visszavonták később a bejelentésüket, a tankerület vezetője ennek ellenére lefolytatta a vizsgálatot, és a személyes meghallgatások alapján arra a meglepő megállításra jutott, hogy „a bántalmazás ténye nem bizonyítható kétséget kizáróan”. Tüke ugyanis maga mondta jegyzőkönyvbe, hogy megütötte a gyereket.

Írásbeli figyelmeztetést azért adott a tankerület vezetője Tükének, amiben leírják, hogy „a gyerekek között kialakult nézeteltérés során nem úgy viselkedett, ahogyan az egy pedagógustól ilyen helyzetben általában elvárható. Hibáját Ön is elismerte”. És figyelmeztették Tükét, hogy a jövőben „tartózkodjon az ehhez hasonló reakcióktól és a pedagógus munkakörben elvárható türelemmel és szakértelemmel kezelje az esetleges iskolai konfliktushelyzeteket.”

Tüke László akkor a 444-nek azt mondta, hogy szerinte nem történt bántalmazás. Amikor megkérdeztük, hogy akkor miért írta alá a jegyzőkönyvet, amiben elismeri a gyerek megütését, azt válaszolta, hogy az nem a realitásokat tartalmazza. Megkérdeztük azt is, hogy akkor miért kapott írásbeli figyelmeztetést, és miben ismerte el, hogy hibázott, de ezt nem árulta el.