Kilyukasztotta egy férfi a gázcsövet, hogy megölje volt barátnőjét, akinek még a kölyökkutyáit is magával vitte

belföld
április 22., 08:54

9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől való eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki betört a volt barátnője házába, és kilyukasztotta a gázcsövet azért, hogy a nő életére törjön. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

A büntetett előéletű férfi és a nő 2021 nyarán ismerkedett meg és jött össze, kapcsolatuk azonban a férfi italozása miatt megromlott. 2022 márciusában azonban ismét felvették a kapcsolatot egymással.

Március 7-én, mialatt a nő a munkahelyén tartózkodott, a férfi felfeszítette a háza egyik ablakát, bement, és a tűzhelyhez csatlakozó gázcsövet több helyen kilyukasztotta azért, hogy a kiáramló gázzal megölje a nőt.

Amikor a nő hazaért, a házba lépve észlelte az erős gázszagot, észrevette a megrongált gázcsövet, a gázt elzárta, a lakást pedig kiszellőztette. A férfi a gázcső megrongálását a nő kutyáira fogta. Másnap reggel – miután a nő ismét dolgozni indult – a férfi visszamászott az ablakon keresztül a nő lakásába, és megint kinyitotta a gázcsapot, a nő kölyökkutyáit pedig magával vitte. A délelőtt folyamán a nő az egyik munkatársával hazament, hogy a sérült gázcsövet kicseréljék, azonban a házba lépve ismét azonnal észlelte a gázszagot. Megint elzárta és ezúttal a rendőrséget is értesítette.

A nyíregyházi Törvényszék ítélete ellen az elkövető és védője elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint ugyanakkor az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott volt.

A férfi szándéka a gázcső több helyen való kilyukasztásával és a gázcsap megnyitásával mindkét napon a nő életének kioltására irányult. A gázrobbanás elmaradása csupán a véletlenen múlott, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt - írja az Ügyészség.