A DK nem indít rá polgármesterjelöltet Kovács Gergelyre a Hegyvidéken

választás
április 23., 12:29

„Mivel valótlanságok és féligazságok keringenek a nyilvánosságban a XII. kerületi önkormányzati jelöltállítással kapcsolatban, ezért az alábbi tényekkel segítünk a tisztánlátásban” – írja a DK, amiről azt írták, tényleg ráindul az MKKP-ra a Hegyvidéken, és az összes olyan egyéni választókörzetben indulnak, ahol lesz kutyapártos jelölt is.

A DK most három pontban közölte, mi a terv:

„1. A DK nem állított polgármester-jelöltet a kerületben, vagyis az a hír, hogy a DK »az előválasztás ellenére ráindított a kutyapárti jelöltre«, nem igaz. Nem terveztünk polgármester-jelöltet állítani és nem is fogunk. Ezért nem csatlakoztunk saját jelölttel az előválasztáshoz sem.

2. A DK jelöltjei viszont valóban indulnak a kerület egyéni körzeteiben önkormányzati képviselő-jelöltként. Közös többpárti jelöltet kiválasztani vagy tárgyalással, vagy előválasztással lehet. A kerületben ilyen tárgyalások nem folytak a DK és a Kutyapárt között és képviselő-jelölti előválasztások sem voltak. Ezért a DK, szövetségeseivel együtt természetesen jelölteket állít. Ez sem »ráindulás«, hiszen nem született semmilyen megállapodás, ami ezt kizárná.

3. A Momentum és a Kutyapárt valóban kötött egy kétpárti paktumot a körzetek felosztásáról, de ennek a DK és a többi ellenzéki párt nem volt részese, erről csak a sajtóból szereztünk tudomást.

4. A Kutyapárt az I., a III. és a VII. kerületben valóban ráindul az öt éve győztes, azóta hivatalban lévő ellenzéki polgármesterekre, veszélyeztetve a győzelmüket. Ez csak a Fidesznek jó.”

Kovács Gergely, az MKKP társelnöke interjút ad a 444-nek 2020. augusztus 24-én.
photo_camera Kovács Gergely, az MKKP társelnöke interjút ad a 444-nek 2020. augusztus 24-én. Fotó: Kiss Bence/444

Kovács Gergely hétfőn arról posztolt, hogy a DK képviselőjelölteket indít a XII. kerületben, pont azokban a körzetekben, ahol MKKP-s jelöltek is indulnak. „Külön figyeltek rá, hogy egyértelművé tegyék, az akció az ellen a csapat ellen irányul, aki megnyerte az előválasztást, hiszen a Momentumnak jutó két körzetben nem állítanak jelöltet” – írta a Kutyapárt társelnöke.