Facebook-csörte: Magyar lerogánozta Hadházyt, miután az a Diákhitel Központ visszás szerződéseiről posztolt

POLITIKA
április 25., 14:09

Visszás szerződéseket kötött a Diákhitel Központ vezetőjeként Magyar Péter Hadházy Ákos szerint, mire Magyar lerogánozta, Hadházy válaszul meg lefideszezte Magyart - Facebook-csörte csütörtökön.

„Sajnos azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem csak a propagandasajtót finanszírozó szerződések hasznossága és/vagy ára volt megkérdőjelezhető. Amit láttam, az szerintem a büntetőjogi felelősség kérdését is felvetheti százmilliós nagyságrendű, egyéb szerződéseknél is”

– posztolta Hadházy Ákos, miután belenézhetett a Diákhitel Központ szerződéseibe. A független országgyűlési képviselő későbbre ígért konkrétumokat, de megjegyezte, hogy a kommunikációs megbízásokon túl vannak „közvélemény-kutatások, erősen megkérdőjelezhető árazással, tanulmányok, amik valószínűleg soha el sem készültek, vagy ha igen, akkor azok mosolyt fakasztóan primitívek és semmitmondóak és még sok, nagyon furcsa szerződés,” amik jó része Magyar Péter vezérigazgatósága születtek.

Hadházy zárásaként azt írta, hogy „azoknak, akik feltétel nélkül bíznak Magyar Péterben, azt tudom javasolni, ne olvassák el az ezekről a szerződésekről szóló posztjaimat.”

„Tisztelt Képviselő Úr! Ez így egy szimpla rágalmazás. Természetesen, ha az Ön célja, hogy a rogáni propagandával karöltve próbálja akadályozni, hogy NER-t és a hozzá tartozó szatelit pártokat 14 év után végre egy - valódi alternatívát kínáló és erőt felmutató - politikai közösség leváltsa, akkor majd idővel elszámol a lelkiismeretével,”

reagált a poszt alatti kommentben Magyar, mire Hadházy azt válaszolta, hogy

„Ön jogász, tehát biztosan tudja, hogy rágalmazás vádja esetén helye van a valóság bizonyításának. Ezt a következő napokban meg fogom tenni.”

Hozzátette: több kérdése is van a szerződésekről, szívesen feltenné azokat személyesen.

„Egyébként pedig higgye el, hogy önön kívül vannak még néhányan, akik meg akarják dönteni ezt a rendszert. Az viszont nem sokban különbözik a Fidesz módszereitől, ha mindenkit azonnal ellenségnek tekint, aki nem feltétlenül ért egyet önnel. Ha egy új rendszer ilyen elvek mentén működne, akkor az valójában nem is lenne új rendszer.”