Tévedésből szedte le a közműves a Momentum zuglói jelöltjének plakátját

belföld
április 27., 17:08

Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje pénteken arról posztolt videót, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai leszedik az egyik plakátját egy oszlopról. Azt írta, megígéri, hogy ők maguk fogják levenni ezeket a választás után, addig viszont kéri, hogy „hagyják kint az oszlopokon a plakátokat, mert választási kampány van, ilyenkor szabad az úgynevezett »vadplakátolás«!”

Rózsa András és Donáth Anna
photo_camera Rózsa András és Donáth Anna pártelnök Fotó: DAVID MALATINSZKY Photographer & Photojournalist - malaphoto.hu

Kérdésünkre a Budapesti Közművek azt válaszolta, hogy alkalmi munkavállalójuk szerepelhet a videón, „aki jóhiszeműen, tévedésből távolíthatta el a szóban forgó plakátot, illetve egyéb cetliket”.Egyébként a héten a Budapest Közút Zrt. arra figyelmeztetett, hogy el fogják távolítani azokat a plakátokat, amelyek veszélyeztetik a biztonságos közlekedést, írta a 24.hu. Ez leginkább azokra vonatkozik, amelyek a zebrákon átkelő gyalogosok, a közúti jelzőtáblák és a jelzőlámpák láthatóságát akadályozzák.