2 millió felett egy új építésű siófoki lakás négyzetméterenkénti ára

turizmus
május 02., 14:01

Hiába emelkednek az árak, továbbra is Siófok a sláger az új építésű lakást vásárlók körében – írja friss elemzésében az Otthon Centrum.

Ennek megfelelően épülnek is az ilyenek, megállás nélkül, a vállalat közleménye szerint a városban vagy annak közvetlen környezetében 19 projektben 740 lakás kivitelezése zajlik jelenleg.

A négyzetméterenkénti átlagár 2,1 millió forint, ami 2,8 százalékos növekedést jelent az előző negyedéves értékhez képest.

A tágabban vett, legnépszerűbb nyaralóövezetben összesen 65 projekt indult meg és 2500 lakás épül, átlag 1,8 millió forintos négyzetméterenkénti áron.

Az ingatlanközvetítőt vezető Kosztolánczy György szerint az árat leginkább befolyásoló két tényező a vízparttól és a fővárostól való távolság.

19 fejlesztés zajlik Siófokon, a második helyen Balatonlelle áll, ott 9 projekt zajlik, ezután következik Balatonfüred, Balatonszemes, Keszthely és Zamárdi 4-4 fejlesztéssel.

Az olló hatalmasra nyílik közben: a legolcsóbb és legdrágább települések közti kínálati négyzetméterár között akár háromszoros különbség is lehet. A legdrágább település jelenleg Balatonakarattya, ahol az új építésű lakások átlag 3,2 milliós négyzetméteráron mennek el.

A címlapi MTI-kép illusztráció: rajta épülő BalaPort szállodakomplexum Balatonfüreden a sajtóbejárás napján, 2023. szeptember 12-én.