Meghalt a győri férfi, aki hajléktalanból lett lottómilliomos

belföld
május 03., 14:14

Májrákban meghalt Andraschek László egykori lottómilliomos, akit 2013-ban azután ismert meg az ország, hogy egy hajléktalanszállóról megnyerte a Skandináv lottó főnyereményét, írja a Telex.

A létminimum alatt élő Andraschek-házaspár tizenegy évvel ezelőtt 636 millió forintot nyert. A férj alkoholfüggő és korábban hajléktalan volt, először szállón, majd súlyos pánikbetegséggel küzdő feleségével egy nagyon rossz állapotú önkormányzati lakásban éltek, amikor megnyerte az azóta inflálódott nyereményt.

andraschek lászló fortuna vendégei lottómilliomos skandináv lottó hajléktalan
photo_camera Fotó: Képernyőfotó/ Fortuna vendégei

Andraschekék a pénzből egy győri tengervizes medencés családi házat, balatoni nyaralót, három gyereküknek lakásokat és egy fehér BMW-t vettek - ez esetében nehezítő körülmény volt, hogy egyikük sem tudott vezetni, ezért sofőrt is kellett bérelniük hozzá -, és nyitottak egy „non-alkohol” cukrászdát és jótékonysági kávézót, ahol szenvedélybetegek kedvezményesen fogyaszthattak.

A hír akkor bejárta a világsajtót, a házaspárról európai díjas dokumentumfilm is készült Fortuna vendégei címmel - amiből kiderül, hogy teljesen másképp képzelték el a nyeremény utáni életet. Két éve már arról szóltak a hírek, hogy a pénz elfogyott.

Andraschek Lászlóné Anikó a cikk szerint súlyos beteg, jelenleg vesetranszplantációra vár.

Kiemelt videóink