A Fidesz egyik legerősebb várában tartott nagygyűlést Magyar Péter

  • Vasárnap 14 órára a debreceni Református Nagytemplom elé hirdetette meg rendezvényét Magyar Péter.
  • A tüntetésre vonattal érkezett, a Fidesz pedig plakátokkal várta.
31 poszt
Időrend
május 05., 16:21

Hallelujah

Éneklik a színpadon, a beszédeknek vége.

Magyar még odaállt a mikrofonhoz, azt mondta „június 8-án találkozunk a Hősök terén”. Megtartják a rendszerváltás utáni legnagyobb politikai demonstrációt, másnap pedig bevernek egy „hosszú, de vastag” szöget a rendszer koporsójába.

Rost Andrea is énekelt egyet zárásként, mégpedig azt, hogy Debrecenbe kéne menni.

május 05., 16:20

Szabó Magda soraival búcsúzott Magyar Péter

Beszédét egy Szabó Magda idézettel zárta:

„Mintha volna valami izgalmasabb a földön, mint helyrehozni azt, ami elromlott, vagy helyükre tenni a széthullt darabokat, hogy megint ép legyen az egész.”

Majd arra kérte a Kossuth téren jelenlevőket, fogják meg a mellettük álló kezét, emeljék magasba, és üzenjék meg a Karmelitába, hogy tégláról téglára fogják visszavenni az országot.

május 05., 16:18

20 éve az Európai Unióba lépve nem ezt várták a magyarok Magyar szerint

Május elsején volt 20 éve, hogy beléptünk az Európai Unióba. Ekkor Magyar szerint mindenki azt remélte, hogy hazánk oda kerül, ahova mindig is tartózott, és Magyarország nem a soha be nem váltott ígéretek földje lesz.

20 év alatt a hazánkba érkezett 40 ezer milliárd forint uniós támogatás mellett Magyarország a második legszegényebb és hivatalosan is a legkorruptabb országa lett. A magyar ember többsége azonban mára már átlát a szitán. „Nem kérünk az ellenségképekből, az adófizetői százmilliárdokból kreált lejáratókampányokból, az EU-bajnok inflációból, a vidéki szülészetek, szakrendelők, ügyeletek, patikák bezárásából. Hiszünk abban, hogy lehet másként csinálni”.

május 05., 16:14

Mitől rettegnek a Karmelita fura urai?

Magyar szerint attól, hogy a legfiatalabbak a 18-29 évesek között a Tisza Pártnak háromszor annyi támogatója van, mint a 36 éve alapított „Fiatal” Demokraták Szövetségének. Szerinte ők is tisztában vannak azzal, hogy a fiatalságot, a tavaszt és a változást néhány napra, hétre fel lehet tartóztatni, de a történelemben még soha senkinek nem sikerült megállítani őket, és nem is fog sikerülni.

Ezen a ponton megjegyezte, hogy minden megyében összegyűjtötték a szükséges aláírásszámot, és bár főpolgármester-jelöltet nem állítottak, a fővárosi közgyűlésben pályáznak helyekre. A céljuk az, hogy a Tisza Párt nélkül ne lehessen érdemi döntést hozni Budapesten.


május 05., 16:09

„Nem hagyjuk, hogy a beruházások oltárán feláldozzák a magyar föld és víz tisztaságát”

Debrecen és Magyarország legellentmondásosabb beruházási iránya az akkumulátorgyárak építése, mondta, hozzátéve, hogy ezek a beruházások sok kockázatot, de lehetőségeket is rejtenek, amiket nem szabadott volna elhallgatni. Különösen egy olyan országban, ahol az állami propaganda rendszeresen megkérdezi a lakosságát, konzultál velük, de valójában csak a saját hatalmi törekvéseit erősíti.

Szerinte a lítiumion-akkumulátorok hétszer több energiát tárolnak, mint az ólomakkumulátorok. Hátránya, hogy sok komponensből áll össze, amihez sok vegyszer kell - ezek közül sok veszélyes -, és nehéz újrahasznosítani. „Lehet-e az akkumulátorokat biztonságosan csinálni az egészség és az ökológia veszélyeztetése nélkül?” – kérdezte. Szerinte lehet, de nem úgy, ahogy most, mert a katasztrófa felé tartunk. Sem a megfelelő beruházási stratégia, sem a környezetvédelmi vizsgálat, sem a jogszabályi háttér nem készült el, a környezetvédelmi hatóságot meg tudatosan szétverték, mondta. Felkészült hatóság kellene, szerinte ebben is azonnali lépésekre kell kényszeríteni a kormányt. „De miért ide jöttek az akkumulátorgyárak? Mert be kellett jutniuk az EU területére, másrészt a kormány megengedő az előírások betartását illetően”. Magyar azt mondta, a környezetvédelmi minisztériumot visszaállítanák, szigorítanának a szabályokon és az ellenőrzési metódusokon. „Nem hagyjuk, hogy a beruházások oltárán feláldozzák a magyar föld és víz tisztaságát”.

május 05., 16:01

Lejátszották Orbán egy 2007-es interjúját

„Ebben elárulja saját magát, elárulja, hogy miért is árulnak mindenkit háborúpártisággal és miért ijesztgetnek mindenkit háborúval” – mondta Magyar. Ez az interjú, 29:16-tól kezdődik a lejátszott részlet:

link Forrás

„Ez Orbán, ez a Fidesz, ez a fideszes hazugsággyár” – mondta. Magyar szerint aki a Fideszre szavaz, az a háborús fenyegetésre, uszításra, a nemzet megosztásra szavaz, és arra, hogy több száz katonát küldjenek Csádba. Megismételte, hogy aki a Tiszára szavaz, az a „békére, a jövőre, a biztonságra és a gyerekek és unokák boldogságára” voksol.

május 05., 15:57

Tisza Párt a béke pártján

Mivel Orbán és a Fidesz szerint rajtuk kívül mindenki háborúpárti, Magyar szükségét érezte annak, hogy megüzenje, függetlenül a pártszimpátiától minden magyar ember a béke pártján áll.

„Mondjuk ki, a háborús agresszor Putyin kezdte a háborút, Ukrajna területvédő küzdelme jogos, a Tisza párt szorgalmazza a béketárgyalások azonnali megindulását" – nyomatékosította.

május 05., 15:55

„Hallod-e te, Rogán Antal”, tartsatok ki!

A NER oligarchák után „Rogán Tóni” és a kormánypropaganda témája következett. Magyar szerint zűrzavar van a Karmelitában, sokat kell túlórázni, és bár folyamatosan kísérleteznek, Rogánék rakétái folyamatosan besülnek. „Először szerencsétlen helyzetben lévő, elkeseredett flótás voltam, azóta pedig minden héten százmilliókat égetnek el a lejáratásomra. Voltam már nőverő, a baloldal bábja, most Ursula von der Leyen bábja. Annak az von der Leyené, akit Orbán szavazatával választottak meg”. Megjegyzi: akkor Orbán még nem tudta, hogy von der Leyen Soros György bábja.

„Hallod-e te, Rogán Antal” – kezdte üzenetét Magyar. Tudják, hogy nehéz most Rogánéknak és a megafonosoknak, de arra biztatja őket, hogy tartsanak ki, hiszen hamarosan hosszú idejük lesz kipihenni magukat.

május 05., 15:47

„Ma Magyarország egy családi részvénytársaság”

„Az egykor jól működő, modellszerű, mára teljesen kivéreztetett védőnői rendszert is azonnal helyre kell állítani” – mondta, hozzátéve, hogy tőlünk nyugatra, de lassan minden égtáj felé egy dolgozó nő fel tud nevelni egy, de akár két gyereket is, ha a házastárs elhagyja a családot, a megélhetés nem probléma. Magyarországon az egyedülálló szülők nem tudják, hogy cipőt vegyenek a gyereknek vagy az adósságot fizessék be, koncertre és színházba járni pedig luxus. „Ez szégyen! 2024-ben, 34 évvel a rendszerváltás után valóban ilyen jövőt álmontunk meg magunknak?” Hol van az uniós pénz, amiből ujjá lehetett volna építeni az országot, kérdezte. „A kórházakban? A szociális rendszerben? Az iskolákban? A gyermekvédelemben? Az európai fizetésekben? A nyugdíjakban? Nem!”Szerinte a támogatások jelentős része magántőkealapokban, jachtokban, kastélyokban, hotelekben, borászatokban vagy offshore számlákon áll. „Mondjuk ki, ma Magyarország egy családi részvénytársaság. Mi ennek véget fogunk vetni, feloszlatjuk az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot”.A webkamera kikapcsolásával kapcsolatban azt mondta, köszöni „Kósa Lalinak”, hogy megértette az idők szavát és segít a Tiszának legerősebben áradni.

május 05., 15:39

Magyarék azonnal megdupláznák a családi pótlékot, ha hatalomra kerülnek

Magyar Péter szerint ha most képesek vagyunk közösen cselekedni, lezárhatjuk azt a 20 évet, ami Magyarországot az Unió második legszegényebb és legkorruptabb országává tette. Ezt követően szerinte újjá lehet építeni ezt az országot.

Anyák napja lévén a családokra, a gyerekvállalásra, a jövendő anyákra is kitért Magyar. Szerinte ha nem lehet tervezni, nincs biztonság, akkor százszor is meggondolja az ember, hogy vállaljon-e gyermeket. Az emberek nagy részében bár ösztönösen ott van a gyermek iránti vágy, de elfojtják magukban, ha nem látják biztosítottnak a saját és a gyermekük jövőjét. A családalapítás elé megannyi akadály gördül, a munkába való visszatérés a szülés után még mindig sokszor leküzdhetetlen akadályt gördít az anyák elé. Magyar fontosnak tartja, hogy ne kelljen választania a megélhetés és a vágyott gyermekek száma között.

A kormány családpolitikai intézkedései közül kiemeli, hogy a családi pótlék összegét 2013-ban befagyasztotta a kormány, az EU-bajnok inflációnak köszönhetően pedig el is vesztette az értékét. Ha bárhol Európában elmeséli, hogy itt 12 200 forint az egygyermekes családoknak juttatott családi pótlék, senki nem hiszi. Úgy véli, teljesen új rendszerre lenne szükség, ahol a szociális támogatás valóban szociális alapon jut célba.

„Ha a Tisza Párt hatalomra jut, azonnal a duplájára emeljük, és inflációkövetővé tesszük a családi pótlékot” – közölte Magyar Péter.

május 05., 15:29

Magyar Péter a Stayin' Alivera ment fel a színpadra

„Légy az, akiből árad a nyugalom, légy az, akire nem hat a hatalom, nyújtsd oda, ahol kérik a kezedet, menj oda, ahol fázik a szeretet” – kezdte a Bee Gees klasszikusára színpadra lépő Magyar, majd boldog anyák napját kívánt ő is. „Nézzétek mennyien vagyunk, mindannyian változást szeretnénk, amit csak együtt tudunk elérni” – mondta, majd felidézte országjárását.

Azt mondta, a kormánypropaganda azt próbálja sulykolni, hogy a Tisza Párt csak egy belpesti médiahack, az ellenzéktől pedig 14 éve azt hallgatjuk, hogy az Orbán-rendszert ilyen körülmények között nem lehet leváltani, hogy nem érdemes vidékre menni, és hogy a fiatalokat nem érdekli a politika. „Nézzetek körül, mi a valóság?” - tette fel a kérdést. Még 2 hónapja sincs, hogy megtartották az utóbbi évtized legnagyobb politikai demonstrációját, mondta, hozzátéve: „A Tisza napról napra egyre nagyobb, egyre többen vagyunk”. A tömeg erre az „Árad a Tisza” szlogent skandálta. „Bárhogy is áskálódnak, ma megtartjuk az évtizedek legnagyobb politikai demonstrációját, és a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvényt” – mondta. Szerinte különleges pillanatokat élünk, „mindannyian érezzük a lendületet, a vágyat és a reményt, hogy képesek leszünk érdemi változást elérni”. Azt mondta, a magyaroknak elege van a propagandából, a hazugságból és a mesterséges megosztottságából, inkább együttműködésre és szeretetre vágynak.

május 05., 15:12

Rusznák András színművész a színpadon

Ady Endre Fölszállott a páva című verset szavalta.

„Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre,
Új arcok, új szemek kacagnak az égre.
Új szelek nyögetik az ős, magyar fákat,
Várjuk már, várjuk az új magyar csodákat”.
Rost Andrea lépett ezután ismét a színpadra, az A csitári hegyek alattot énekelte.

május 05., 15:10

„Magyarország ébred, ne féljetek!”

”Ki áll az élet oldalán, ki tesz értünk? Mi anyák, akik itt vagyunk, nem félünk, ti se féljetek” – mondta Kozma Éva. Szerinte ne féljen az, aki a gyermekét védi, ne féljen a politikus, ha igazat kell mondania, ha a választói érdekei szerint cselekszik, mert ez joga és kötelessége. Úgy véli, nem kellene félnie a kutatóknak sem, mert meg kell szólalniuk az akkumulátorgyárak káros hatásairól. Ne féljen elmondani a veszélyeket és kockázatokat, mert ez kötelessége. „Magyarország ébred, ne féljetek”!

május 05., 15:06

Rettegő gyárváros lett Debrecen

Csak Debrecenben 7 akkumulátoripari beruházás zajlik, és országszerte már 40-ről lehet tudni – közölte Kozma. Éppen ezért furcsállja a debreceni polgármester jelszavát, otthon. Szerinte az a hazaáruló, aki kiszolgáltatja Magyarországot idegen hatalmaknak, eladja az aranykoronás földeket és elherdálja az ivóvizünket. „Büszke egyetemváros? Inkább megtört, gyáva, rettegő gyárváros Debrecen.”

Egy kínai egyetemen készült kutatás szerint akkumulátorgyárak 3-4 kilométeres környezetében semmit sem lehetne termelni, csak erdők vehetnék körül. A hatóságok mégsem emeltek kifogást a gyárak ellen. A Kárpát-medencében mindenki a szennyezett levegőt fogja szívni. Az itt megtermelt szennyezett termékek pedig az ország bármely pontján megjelenhetnek a boltok polcain.

május 05., 15:00

A mikepércsi anyák következnek

A mikepércsi anyák képviseletében Kozma Éve az akkumulátorgyárak veszélyeire hívja fel a figyelmet. Szerinte ezek nem helyi problémát jelentenek, hanem az ország minden polgárát érintik. Az akkugyárak „normál működés mellett is veszélyesek, az általuk alkalmazott technológia rendkívül bizonytalan, de robbanásveszélyes, a hatóságok számára is ismeretlen, és rengeteg tiszta vizet, illetve energiát használnak fel”.