Penge nélküli svájci bicskát fejleszt a világhírű svájci bicskákat gyártó cég

gazdaság
május 07., 12:02

Penge nélküli svájci bicska fejlesztését jelentette be az ikonikussá vált bicskákat gyártó svájci Victorinox cég.

Carl Elsener, a vállalat vezérigazgatója azt mondta, hogy a késeléses támadások világszintű elterjedésére akarnak így reagálni. Elsener arról beszélt, hogy a penge nélküli bicska például a biciklisek számára lehet hasznos. Nekik szükségük van speciális eszközökre, pengére azonban pont nem.

A Victorinox közel 10 millió svájci bicskát gyárt évente. Vásárlóik több mint 400 fajta termékből választhatnak, van olyan, amelyik 73 funkcióval is rendelkezik. Eddig azonban egy dolog mindegyik típusban közös volt: a penge.

Svájci bicskák
photo_camera Svájci bicskák Fotó: FABRICE COFFRINI/AFP

Nem ez az első eset, hogy a Victorinoxnak hozzá kell igazítania a termékkínálatát a késekkel kapcsolatos szigorúbb szabályokhoz. A World Trade Center elleni támadás után például 30 százalékkal esett vissza a cég forgalma. Még Svájcban is felmerült a késekre vonatkozó szabályok szigorítása, ám a 2016-os parlamenti vitában elvetették az 5 centinél hosszabb pengék betiltásának ötletét.

Múlt héten egyébként egy brit bíró beszélt arról, hogy a késeléses bűnözés felelős egy 16 éves rapper halálért. A fiút egy bathi házibulin szúrták nyakon. Szintén a múlt héten hoztak ítéletet egy 15 éves brit fiú ügyében, aki iskolatársainak szeme láttára szúrt szíven egy diákot Leedsben.

(via The Guardian)

Kiemelt videóink