A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora együtt pózolt a keményvonalas antiszemita és holokauszttagadó iráni Ahmadinezsáddal

POLITIKA
május 08., 09:35

Olyan, Budapesten készült hírfotók és videók jelentek meg az iráni sajtóban, amiken Mahmúd Ahmadinezsád, az ország iráni mércével mérve is keményvonalas muszlim szélsőségesnek számító egykori vezetője együtt pózol Deli Gergellyel, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorával.

Az Izrael elpusztításáról nyilatkozó, Holokauszt-tagadó, az ország atomfegyver-programját annak idején felpörgető iráni politikust két előadás megtartására hívta meg az NKE Budapestre. A meghívás ellen felháborodott közleményt adott ki Izrael budapesti nagykövetsége és közleményben jelezte felháborodását a Mazsihisz , illetve két további zsidó kisegyház.

photo_camera A képe közepén Ahmadinezsád, tőle az első sorban eggyel jobbra Deli Gergely látható. A bal szélen Abdolreza Sheykholeslami, Irán egykori munkaügyi, együttműködési és szociális jóléti minisztere áll, eggyel mellette Morteza Moradian, Irán budapesti nagykövete, a fotó jobb szélén elől pedig Seyed Hossein Mousavian, az iráni elnöki hivatal egykori vezetője pózol. Fotó: Doletabahar

A 444 által látott, az iráni sajtóban megjelent képek alapján az egyetem vezetése vidáman pózolt sajtófotókhoz a nemzetközi körökben páriának számító, Iránban is peremre szorult, vallási szélsőséges, zsidó- és kereszténygyűlölő ex-politikussal.

photo_camera A rektor és az iráni iszlám köztársaság volt elnöke.

A kiállás azért is nehezen érthető, mert a magyar kormányzat jó ideje feltűnően szívélyes viszont ápol Izraellel.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.