Deutsch Tamás is fog vitázni a köztévében

POLITIKA
május 11., 16:20

„Ahogy azt Deutsch Tamás korábban jelezte, ott lesz a vitán. Lehet jönni diktafonnal, nadrágszíjjal” – írta az RTL Híradónak a Fidesz sajtóosztálya szombat délután. A kormánypárt EP-listavezetője tehát vállalja a köztévés vitát, a Partizánba azonban megy el.

Deutsch Tamás
photo_camera Deutsch Tamás Fotó: Németh Dániel/444

Pénteken derült ki, hogy a közmédia megkezdte egy nyilvános EP-listavezetői vita szervezését. Nem sokkal ezelőtt Magyar Péter arról beszélt, hogy ő csak az állami tévében vitázna a többi EP-listavezetővel, és ha kell, ennek érdekében tüntetést is szervez a Kunigunda utcába.

A DK-s Dobrev Klára péntek délután ki is posztolta, hogy megérkezett hivatalos felkérés az MTVA-tól a pártelnök Gyurcsány Ferencnek, akinek gratulálnak, hogy „pártja sikeresen listát állított a június 9-ei európai parlamenti választásra!” Azt is írja levelében a közmédia, hogy „valamennyi, az EP-választáson listát állító jelölő szervezet részvételével, az Európai Unió fontos témáit érintő vitát tervez.”

Elég kaotikus helyzetet teremthet, ha az összes listavezető elfogadja a meghívást, ráadásul a valódi vitát nagyon megnehezítené, ugyanis 11 ilyen van. Eddig Donáth Anna, Dobrev Klára, Magyar Péter, Róna Péter és Vona Gábor jelezte, hogy ott lesz a vitán.

Kiemelt videóink