Ájultan fekvő cukorbeteg férfitól vette el a bankkártyáját, még egy napig vásárolgatott vele

Kifosztással, közokirattal visszaéléssel és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolja a Balassagyarmati Járási Ügyészség azt az 56 éves férfit, aki tavaly júliusban egy eszméletlen férfitól lopta el a tárcáját és a bankkártyáját.

A sértett egy 66 éves férfi volt, aki egy salgótarjáni bankfióknál szeretett volna pénzt felvenni, azonban az automata műszaki okokból nem működött. A férfi épp visszatette a bankkártyáját a pénztárcájába, amikor cukorbetegsége folytán rosszul lett és eszméletét vesztette, eközben a tárcáját maga mellé ejtette.

Az eszméletlen férfit ekkor fosztotta ki a vádlott: a pénztárcát a táskájába tette, majd abból kivett 13 200 forintot és a bankkártyát is, a tárcát pedig, benne az iratokkal a parkoló autók közé dobta.

Ezután Salgótarján-szerte különböző boltokban összesen 25 099 forintot költött el az áldozat bankkártyáját használva, amit másnap egy szemetesbe dobott.

A korábban büntetlen előéletű, a cselekményt beismerő tolvajra az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kérte.

Kiemelt videóink