Annyira kiábrándította az aláírásgyűjtés a Jobbik szolnoki jelöltjét, hogy inkább visszalép az indulástól

POLITIKA
május 13., 12:51

A jobbikos Berényi Gáborban eltört valami, pedig az ellenzék (Jobbik, Momentum, DK, MSZP, Párbeszéd) és helyi szervezetek (Tegyünk Szolnokért Egyesület, Agóra Egyesület) jelöltjeként indult volna újra Szolnokon a képviselőségért a város 11. számú egyéni választókerületében,

hétfőn azonban visszalépett, egyben a Jobbikot is otthagyta. Le kellett vonnom a szomorú következtetést, hogy ellenzéki képviselőként nem tudom kellőképpen a választókerületem és szeretett városom érdekeit képviselni. Nem kívánok újabb öt évnyi eredménytelen szélmalomharcot vívni a szolnoki közgyűlésben egy folyamatos belső viszályokkal és tisztességtelen játszmákkal terhelt ellenzéki közösségben.

Az ajánlásgyűjtés során végérvényesen bebizonyosodott számomra, hogy nincs váltóhangulat, nincs ellenzéki egység, így jelenleg nincs esély a változásra.

Be kellett látnom, hogy a választókerületem érdeke az, ha azt nem egy a valódi döntésekből kiszorított, megbélyegzett ellenzéki szereplő képviseli” - írta Berényi.

Berényi Gábor
photo_camera Berényi Gábor Fotó: Berényi Gábor/Facebook

Berényi úgy érzi, már a magánéletét, a tanári pályáját és a zenei munkásságát is beárnyékolta az ellenzéki képviselői billog. Arra is rájött, hogy civilként sokkal többet tehet a város ifjúsági és kulturális életéért, mint ellenzéki képviselőként.

Hétfőn kilépett a Jobbikból a párt korábbi megyei elnöke, Szotyori-Lázár Zoltán is, akinek a döntését négy tényező határozta meg: a helyi ellenzék állapota, az országos politika alakulása, intellektuális okok és a Jobbik helyzete.