Győrben és Nagydobszán mégsem jött össze a tíz polgármesterjelölt

belföld
május 15., 06:24

Egy héttel ezelőtt még úgy volt, hogy Győrben és az 500 lelkes baranyai Nagydobszán is tíz polgármesterjelölt lesz. Nos, végül Győrben két, Nagydobszán egy jelölt nyilvántartásba vételét utasították el. Jó hír, hogy ez utóbbi helyen a 22 képviselőjelölt egyike sem hasalt el.

A csúcs tehát a 9 polgármesterjelölt, ezt hozza Nagydobsza mellett Szigetszentmiklós és a Szabolcs-Szatmár-Beregben található Sényő. (A cikk élesítése után derült ki, hogy a baranyai Kölkeden is kilenc polgármester-jelölt van.)

A valasztas.hu adataiból kiderül, hogy kilenc olyan település van, ahol nyolc a polgármesterjelöltek száma. Győr mellett Budapest 18. kerülete, Kalocsa (Bács-Kiskun), Kisharsány (Baranya), Eger (Heves), Öcsöd (Jász-Nagykun-Szolnok), Jobbágyi (Nógrád), Hencse (Somogy) és Kótaj (Szabolcs-Szatmár-Bereg).

A 2019-es rekorder Hermánszeg (Szabolcs-Szatmár-Bereg) volt a csúcstartó 9 jelölttel. A nyertes akkor 52 szavazatot kapott, a második helyezett 37-et. Most csak egyetlen jelölt indul, a 2019-es nyertes Kiss Erika.

Öt évvel ezelőtt 913 településen indult egyetlen polgármesterjelölt, most 853-ban.

A választáson indulni szándékozó jelöltek május 6-án 16 óráig adhatták le összegyűjtött ajánlásaikat, ezek ellenőrzése után a választási bizottságoknak négy napon belül, vagyis péntek éjfélig kellett dönteniük a jelöltek nyilvántartásba vételéről.

(Az MTI híre alapján, címlapképen a nagydobszaki polgármesteri hivatal)

Kiemelt videóink