Allegri akkorát őrjöngött, hogy a Juventus kirúgta

futball
május 17., 16:25
photo_camera Fotó: Alessio Morgese/NurPhoto via AFP

A Juventus labdarúgócsapata azonnali hatállyal menesztette Massimiliano Allegri vezetőedzőt. A torinói klub szerdán az Atalanta 1-0-s legyőzésével elhódította az Olasz Kupát. Mégis szerződést bontottak Allegrivel, mert a tréner a döntő utolsó perceiben magából kivetkőzve őrjöngött a negyedik játékvezetőnél.

photo_camera Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto via AFP

A szakvezető az öltönyét levéve kiabált a tartalék bíróval, majd miután a mérkőzést vezető Fabio Maresca kiállította, később, az ünneplés alatt visszatért a pályára, és előbb a nyakkendőjét vette le, majd az ingét kigombolva ünnepelt, s közben kritikával illette a Juventus igazgatóit.

link Forrás

Allegri nem volt hajlandó a sportigazgatóval ünnepelni sem, valószínűleg azért, mert a szezon végén amúgy is elküldték volna.

link Forrás

Allegri előbb 2014 és 2019 között 271, majd 2021 óta 149 meccsen irányította a Juventust, amivel a bajnoki címet és az Olasz Kupát is ötször hódította el, és amivel 2015-ben és 2017-ben is Bajnokok Ligája-döntőt vívott.

A mostani szezonból még két meccs van hátra, a következő idényben már biztosan BL-résztvevő, negyedik helyen álló Juventus hétfőn Bolognába utazik, majd jövő vasárnap a Monza elleni hazai találkozóval zárják a Serie A-t.

photo_camera Fotó: Alessio Morgese/NurPhoto via AFP

A tréner utódja sajtóhírek szerint épp a harmadik Bolognát edző, a csapatot szintén a BL-be vezető Thiago Motta lesz. (MTI)