Pellegrini szerint Robert Fico mindenre emlékszik a támadásból

külföld
május 17., 07:30

Peter Pellegrini szlovák elnök a Ta3-nak azt mondta, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök emlékszik a szerda délután Nyitrabányán történt merényletre, és meglepődött, hogy ilyen gyorsan történtek a dolgok, és hogy egyáltalán ez megtörténhetett – írja az Új szó. Fico végig magánál volt, Pellegrini szerint mindent érzékelt, ami körülötte történt, arra is, hogy elsősegélyt kapott. A legutóbbi, csütörtöki tájékoztatás szerint bár Fico magánál van, állapota továbbra is súlyos.

Robert Fico ellen szerda délután követtek el merényletet a kormányülés után Handlován. A szlovák miniszterelnök merénylője a 71 éves lévai amatőr író, Juraj Cintula, aki a Fico üdvözlésére felsorakozott tömegbe vegyült, fegyvert rántva ötször tüzelt.

Az Új szó azt írja, a szlovák Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) pénteken, a kora reggeli órákban átkutatta Juraj Cintula lévai otthonát. A Markízára hivatkozva azt írják, a Lynx Commando különleges bevetési egység a helyszínre szállította Juraj Cintulát is. A lévai lakásban, ahol a 71 éves férfi a feleségével élt, néhány órán át tartózkodtak, ezalatt átkutatták a lakást, rögzítették a nyomokat.