Bozótvágó késsel és lapátokkal támadtak egymásra Pécsett az Árkád áruház előtt, majd szándékosan elgázoltak két embert a járdán, közben végig vették az egészet telefonnal

bűnügy
május 18., 08:29

Két, lapátokkal, illetve egy hetven centis pengehosszúságú bozótvágó késsel felszerelt család egy pécsi áruház előtti parkolóban gyakorolta pénteken délután a hatékony érveléstechnikát. Egy közeli ház lakója remek videófelvételt is készített az esetről.

link Forrás

Eszerint a két csapat - férfiak és nők vegyesen mindkét oldalon - az utcán egymástól pár méterre állva kiabált hangosan egymással. Az érveléstechnikát nem bonyolították túl, a „te kutyára” előbb „csicska” és „buzi”, majd „csicska vagy, te buzi” volt a válasz.

Ez igazi korszerű tömegverekedési próbálkozás volt: a macsetét lengető fickó is a telefonját csesztette közben:

Meg az egyik, vele szemben álló nő is, lájvozott, az, aki mellett ketten is lapátot lengettek.

De hogy lehetett náluk ennyi lapát Pécs közepén? Lehet, hogy épp akkor vették vagy a közösségi kertészkedés fanatikus hívei, akik valami palántázási kérdésen különböztek össze.

A fenti videó készítője, aki nagy élvezettel vette az eseményeket az ablakból. egy adott ponton jelezte, hogy a felek szerinte a szócséplésnél fognak maradni és nem lépnek akcióba. Nagyobbat tévedett, mint az egyszeri közvélemény-kutató: az egyik társaság ugyanis erősítést hívott. A pakolóból elindult egy kék autó, ami hirtelen felhajtott a járdára és nagy sebességgel elütött két férfit a másik társaságból, az egyikük hatalmasat repült. Az autó ezután megfordult, pár pillanattal később az ellenkező irányból tért vissza és újra megpróbálta elütni őket, de ezúttal el tudtak ugrani előle. Az RTL további kamerafelvételeket is felhasznált az eset bemutatásakor:

A rendőrség több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított nyomozást. Az RTL úgy tudja, hogy tíznél több embert keresnek és közülük többeket elő is állítottak. A Tények elérte az egyik elütött férfinek a csetepatéban szintén résztvevő anyját, aki azt mondta, hogy a családjával vásárolni készültek, maikor megtámadták őket. „Macsétával akartak megölni. Meg akartak ölni macsétával, és nagyon sokan látták„ - mondta, majd kissé meglepő módon azt állította, hogy a gázolás nem volt szándékos.

Update: Azóta újabb részletek derültek ki a fentieket követő autós üldözésről, a gázoló elfogásáról és a lapátok megtalálásáról.

Kiemelt videóink