Vérző fejjel, sérült kulcscsonttal úszott ki a verőcei hajóbaleset túlélője a partra, egy autóstól kért segítséget

baleset
május 19., 15:05

Vasárnap délelőtt, a rendőrségi sajtótájékoztatón derült ki, hogy szombat éjjel hajóbaleset történt a Dunakanyarban: Verőcénél egy kisgéphajó, feltehetően egy nagyobb motorcsónak ütközhetett össze egy szállodahajóval. A kisebb hajón nyolcan utaztak, közülük ketten meghaltak, míg öt utast még mindig keresnek a hatóságok.

A gyanú szerint a balesetben érintett szállodahajó, amit Komáromban tartóztattak fel a hatóságok
photo_camera A gyanú szerint a balesetben érintett szállodahajó, amit Komáromban tartóztattak fel a hatóságok Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

A nyolcadik utas viszont csodával határos módon túlélte a balesetet, sőt, éppen annak köszönhető, hogy a hatóságok tudomást szereztek a történtekről, hogy szombat éjjel a férfi súlyos sérülésekkel ki tudott jutni a partra.

photo_camera Fotó: Kristóf Balázs/444

Mint a Telexnek a település polgármestere, Grauszmann György elmondta, a férfi szombaton este 11 óra környékén a Limes őrtoronynál tudott a partra kiúszni, ugyanis az ottani Duna szakasz nagy részén kerítés van.

Végül a 12-es úton egy arra járó autóstól tudott segítséget kérni, ekkor értesítették a hatóságokat is. A Katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a férfi fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították.

Kiemelt videóink