Elhagyta Magyarországot a verőcei hajóbalesetben érintett szállodahajó

belföld
május 20., 15:52

A szombati halálos baleset után már vasárnap éjszaka továbbindult Komáromból, és mostanra elhagyta az országot az MS Heidelberg szállodahajó. A hajó a kapitány nélkül ment tovább, a kapitányt ugyanis a rendőrség őrizetbe vette és gyanúsítottként ki is hallgatta. Segítségnyújtás elmulasztása gyanújával indult ellene eljárás, bár a balesetben a szakértők eddigi véleménye szerint vétlen volt.

Amit a tragikus esetről eddig tudni lehet: szombat éjszaka egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. Eddig egy túlélőről és két halottról tudni. A többi utas a hatóságok szerint valószínűleg nem élte túl az ütközést, de továbbra is több százan keresik őket a Dunán. A rendőrség dél körül kommunikált legutóbb a kutatás állásáról, akkor azt írták, egy 39 éves férfi és egy 20 éves nő holttestét találták meg, még keresnek egy 18 és egy 28 éves nőt, egy 19 éves, egy 30 éves és egy 39 éves férfit.

Az RTL úgy tudja, hogy a kishajón egy buliból utazott haza egy társaság. Többen nyilatkozták, hogy este tíz után csattanást hallottak, és látták, ahogy a szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat – de nem állt meg.

Szabály szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót, mondta a híradónak a Személyhajósok Szövetségének szóvivője. Szerinte a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót.